Akne


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 271 | Broj poruka: 1364

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Akne


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Ivona117

15.01.2017. 16:05

Pozdrav! Imam 18 godina i pocele su mi se odjednom pojavljivati akne.Pocela sam piti diane 35 i nanosim na lice biodermu sebium global,no evo sada vec treci mjesec pijem i razlika je tek malo bolja.Također uz to mi ostaju oziljci te me zanima sto bi bilo najidealnije za oziljke?I mogu li piti jos neke tablete uz diane,te koje bi mi preporucili?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

16.01.2017. 13:00

Prvo treba staviti akne pod kontrolu, a tek onda treba vidjeti što s ožiljcima. Diane nisu primarno dermatološka terapija i ona Vam svakako treba. Koja će to biti, to može odrediti samo dermatolog na pregledu.

Iskra1990

18.04.2017. 21:45

Poštovani,

Šta preporučujete za tretiranje akni kod odraslog muškarca (27. godina), akne su bile po cijelome licu, a sada su u predjelu čeljusti i na ramenima.

Do sada su korišteni sljedeći proizvodi: Afrodita pjena za umivanje sa AHA kiselinama i krema sa retinolom.

Da li postoje neki učinkovitiji proizvodi (određen gel za umivanje i krema) koji akne mogu držati pod kontrolom kao i neka krema za hidrataciju osjetljivog lica sklonog aknama?

Lijep pozdrav

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

20.04.2017. 17:15

Dosadašnja terapija ne čini se dovoljna. Najbolje bi bilo napraviti dermatološki pregled da se odredi točna terapija, ali vjerojatno bi bili potrebni antibiotici tetraciklini (npr. dokciciklin kroz 8-12 tjedana) uz neku lokalnu terapiju (npr. benzoil-peroksid).