Akne


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 272 | Broj poruka: 1365

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


akne


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

alen

06.11.2005. 21:55

nedavno sam postavio pitanje o uklanjanju oziljaka od akni kod diabeticara,i odgovorili ste da je to moguce laserskim tretmanom za akne,prilikom cega se na mjestu oziljaka stvara vezino tkivo.ako mozete malo opisati tretman,i dali je moguce da dode do pogorsanja na mjestu oziljka u smislu njegovog povecanja ili mi reci gdje na intrnetu mogu naci nesto o tome,jer jedino sto sam nasao pod tim pojmom je u principu face liftting...i jos samo jedno pitanje.vocne kiseline!dali su stvarno tako ucinkovite kako se govori i dali su djelotvorne kod majih i plicih oziljaka.hvala

mr. sc. Jadranka Sokol, dr. med.

20.11.2005. 18:27

Poštovani Alene!

U liječenju ožiljaka koji nastaju nakon izlječenja akne mogu se koristiti razne metode kao što su dermoabrazija,kemijski pilinzi(salicilna kiselina,mliječna kiselina,glikolna kiselina),implantati kolagena,a u novije vrijeme koriste se CO2 i erbium:YAG laseri.Nonablativni 1320-nm Nd:YAG laser tretman je pokazao obećavajući učinak u liječenju atrofičnih akne ožiljaka.
Voćne kiseline mogu biti djelotvorne kod manjih i plićih ožiljaka , uspjeh je individualan -kod nekih bolesnika odličan,a kod nekih ne.

Pozdrav!

Andrea

05.04.2006. 21:40

imam male sitne bubuljice,imam ih na stotine.bila sam na čišćenju i pijem roaccutane i diane 35 ali ništa,naručena sam na laser?možete mi rec sve o njemu jel mogu nastati još gore akne,koliko traje.....?
sve....
zahvaljujem!!!!!!!!!!!!!!!!!