Akne


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 272 | Broj poruka: 1366

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


akne,akne,akne


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

ado

03.07.2006. 23:45

Prije 2 mjeseca sam bio kod dermatolaoga koji mi je konstatovao acne vulgaris i preporočio mi je roaccutan. Koristim i clerasil za umivanje lica.
Koristio sam tablete prvih petnaest dana, pa sam napravio pauzu od 15 dana. Već mjesec dana ponovo koristim roaccutan bez prekida dva puta na dan. Na mom licu vidljivo je pogoršanje akni, često upaljene kao krastice. Međutim pored normalnih akni,otkako koristim lijek, pojavile su mi se i potkožne masne zatvorene akne koje se ne mijenjaju ( po čelu najviše ) i nema izgleda da nestanu. One mi pogoršavaju izgled kože , i lice je jako hrapavo od njih. Ranije sam iišao na kozmetičke tretmane, međutim drmatolog mi nije preporučio tretman kozmetičara.
Molim Vas da mi odgovorite da li da nastavim terapiju sa roaccutanom , odnosno da li ima nešto drugo što bi odgovaralo mom tipu akni i kakav je vaš stav prema kozmetičkim tretmanima?

Unaprijed se zahvaljujem

Mr. sc. Jadranka Sokol, dr. med.

28.07.2006. 13:45

Poštovani Ado!

Roaccutan je lijek kojega treba uzimati strogo prema uputi liječnika, dovoljno dugo u optimalnoj dozi.
Prekid nakon 15 dana uzimanja lijeka nije poželjan, jedino opravdanje su ev.nuspojave.
Nakon prvog mjeseca uzimanja Roaccutana može doći do očekivanog pogoršanja akne, u drugom mjesecu liječenja vide se prvi znaci poboljšanja. Lijek treba uzimati najmanje 4 mjeseca, a teži oblici akne liječe se Roaccutanom 6 mjeseci. Svakako se javi na kontrolu dermatologu koji je propisao Roaccutane - bitno je da uzimaš lijek u optimalnoj dozi prema svojoj tjelesnoj masi.

Pozdrav!