Akne


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 272 | Broj poruka: 1366

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Terapija u ljetnim mjesecima


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Nika

23.05.2007. 20:45

Imam 25 god. Akne su se pojavile sa 19 (isključivo na desnoj strani lica na pola puta između uha i nosa od kojih su ostali duboki oziljci-da li je to možda povezano sa stranom lica na kojoj spavamo, i sad mi je desna strana u puno gorem stanju od lijeve) ali pravu bitku s njima vodim tek godinu dana jer sam u međuvremenu stanje držala pod kontrolom sa Dianama35. (Prije njih sam pila Geomycin i koristila razne losione, Dercome clear,Eudyna,..vise se ne sjecam s obzirom da je prošlo dosta vremena.) Dok sam pila Diane(s pauzama preko ljeta) akne bi se obavezno u vrlo malom broju pojavile samo prije mjesečnice, a i imala sam dosta mitasera koje sam relativno redovito čistila kod dermatologa. Nakon par godina odlucila sam prestati uzimati Diane(celulit po cijelom tijelu, lice nekako podbuhlo,..)znajući da će mi se stanje znatno pogoršati. Iako sam bila spremna na erupciju (što se i dogodilo-lijeva strana se uključila,brada prema vratu) nadala sam se da će se kroz godinu dana stanje normalizirati,ali nije.
U ovih godinu dana koristila sam NAVEČER: 1. Diaclneal od Avenea pa sam prešla na Differin gel kojeg koristim od 12.-tog mjeseca, ima 10-tak dana ponovno sam postepeno prešla na Diacneal jer dolazi ljeto. Za DAN trenutno koristim La Roche-Posay Effaclar K dnevni fluid za obnavljanje za masnu kožu-presavršen! a lice perem ujutro i navečer sa Effaclar gelom(to je jedino što mi za dan zaista odgovara s obzirom na vrlo masnu, a vrlo tanku i osjetljivu kožu)+jednom tjedno Roc Purif-Ac peeling maska za mitasere-možda preagresivna. Za sunce sam počela koristit 50+ fluide extreme također od La Roche-Possaya, s obzirom da akne stalno izbijaju, a fleke su velike i crvene. Tekući puder koristim Aveneov ali vrlo rijetko jer mi puderi općenito odmažu.
Mjesečnica mi je cijeli život savršeno redovita. Na ultrazvuku mi je ginekolog rekao da imam samo blago policistične jajnike te da posjet endokrinologu nije potreban. Međutim taj sam ultrazvuk obavila zadnjeg dana ciklusa,sutradan sam dobila mjesečnicu. Da li mislite da bih trebala ponovit ultrazvuk i napravit ga 7. dan ciklusa kada se i inače radi?i da li posjet endokrinologu zaista nije potreban?
U obitelji je bilo i ima slučajeva akni, oba brata su akne izlječila Roaccutanom, ali ja nisam slučaj za Roaccutan. Ne primjećujem da hrana ima neki naročit utjecaj iako npr.stres i prašina da.
Zanima me što bi mi preporučili u LJETNIM mjesecima? Htjela bih nešto baš targeted for breakouts-da se tako izrazim-da izbjegnem stiskanje što je ponekad stvarno teško što zbog vizualne strane što zbog svrbeža i boli iako znam koliko je štetno.Nisam dosad koristila Skinoren, Benzaknen, Antopar gel, Akneroxid gel, možda da probam nešto sa benzoil-peroksidom-koji proizvod? Čiščenje lica ili neke vitamine za kožu?
Od sljedeće mjesečnice počinjem uzimati Yasmin jer želim da mi se lice malo odmori od mrlja i ožiljaka. Što se tiče ožiljaka ove zime sam radila kemijski peeling koji mi je puno pomogao ali koja korist kad nove akne stvaraju nove mrlje i ožiljke preko starih. Da li ima neka krema za ožiljke koja se može koristit ljeti. Kontratubex?
Znam da je puno pitanja, tako je kad već gubite pouzdanje u proizvode i u sebe i želite da nešto jednostavno djeluje, a da ne morate čekat pola godine za mali pomak. Unaprijed puno HVALA na odgovorima i savjetima!

Mr. sc. Jadranka Sokol, dr. med.

24.05.2007. 00:35

Poštovana!
Predlažem da posjetite endokrinologa,ponovite UZV jajnika 7.- 10.tog dana ciklusa,te posjetite sa tim nalazima dermatologa.Možda jeste kandidat za Roaccutane-prepustite odluku o liječenju stručnjaku kojemu vjerujete.Lokalna terapija koju sada provodite je dobra te je nemojte mijenjati.Analize hormona učinite prije nego što počnete uzimati Yasmin tbl.Pozdrav!