Akne


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 271 | Broj poruka: 1364

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Akne i H.pylori


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

NoChocolate

11.08.2015. 13:40

Poštovani,
imam 37 godina, DM tip I, na terapiji od 5 doza inzulina (Novorapid i Levemir). Posljednji hormonski nalazi uključujući i nalaze štitnjače su uredni. Redovito, svaka 2 mjeseca odlazim kod dermatologa na čišćenje lica u Zg. Također pazim na higijenu, te koristim sredstva za umivanje i kreme za njegu po preporuci dermatologa, jer jedino takvom disciplinom u zadnjih 15 godina uspijevam lice održati čistim. U zadnjih godinu dana pojavljuju mi se gotovo cistične akne u predjelu brade, duž čeljusti, po vratu, tek čak iza ušiju ili u samom uhu. Nakon čišćenja mi se čak pojave nakon nekoliko tjedana na istom mjestu ili vrlo blizu. Budući da su mi hormonski nalazi i UZV jajnika uredni, molila bih Vas preporuku što još mogu učiniti. Da li da ispitam prisutnost H.pylori, te da li bi ona mogla uzrokovati takve promjene?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

11.08.2015. 20:00

H. pylori nema veze s nastankom akni, te mislim da nema svrhe da radite pretragu na bakteriju. Po opisu, mislim da samo čišćenje lica nije dovoljno, trebali bi intenzivniju dermatološku terapiju koja bi uključivala i peroralne antibiotike.