Akne


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 272 | Broj poruka: 1365

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


akne neugodnog mirisa


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Diana

17.04.2006. 09:25

Imam 40 godina. Akne iz mladenačkog doba nikad nisam do kraja riješila. Borim se s aknama, dakle, više od dvadeset godina, na razne načine, od "uradi-sam" pokušaja, tretmana u kozmetičkim salonima, do posjeta dermatologu.

Sada imam potkožne bubuljice koje se povremeno jače napune bijelom masom prilično neugodnog mirisa. Bubuljice se rijetko kad upale, i nisu "iz daleka" vidljive, ali na dodir se osjete neravnine na koži. Kad se prstima prijeđe preko lica, može se osjetiti neugodan miris, što mi prestavlja najveći problem. Koža na licu me svrbi i pecka. Crnih mitesera nemam po licu, a na leđima u zimskom peirodu samo ponekog. Koža na licu i nosu je suha, a na čelu i bradi masna.

Koža glave i kosa: na vlasištu povremeno imam izražene bubuljice koje jako svrbe. Osjeća se također vrlo neugodan miris. Kosa mi ponekad jače opada, a ponekad se to opadanje smiri. Sada farbam kosu. Prije nego sam počela s farbanjem, imala sam jedan period jačeg opadanja kose (u pramenovima), koje nije bio povezano sa sezonskim periodima jer je trajalo kroz dvije godine. Nemam pruhut.

Koža tijela je relativno čista. Slabo se znojim, a miris znoja je u zadnje vrijeme intenzivniji i neugodniji nego obično. Koža na tijelu suha, neugodno svrbi i pecka, ponekd se mjestimično lagano peruta.

Nisam patila od hormonalnih poremećaja. Ginekološki nalazi do sada uredni. Nalazi krvi do sada uvijek uredni. Općenito sam zdrava. Malo pojačana dlakavost (lice, potkoljenice, podlaktice, ostalo u redu.) Ranije sam patila od migrene, ali taj problem zadnjih godina gotovo potpuno povukao.

Primijetila sam da mi je u trudnoći koža bila potpuno čista i nije bila suha.

Pušim. Ne uzimam nikakvu redovnu terapiju lijekovima. Imala sam česte upale grla i sunusa, koji su nakon operacije krajnika u 35.-tj godini prestali. Zubi sanirani. Bila sam izložena vrlo stresnim životnim situacijama.
Raniji posjeti dermatologu nisu dali osobite rezultate, ali ni ja sama nisam bila dovoljno uporna.

Unaprijed zahvaljujem na Vašem ljubaznom odgovoru.

mr. sc. Jadranka Sokol, dr. med.

23.04.2006. 22:24

Poštovana Diana!

Predlažem da učinite analizu hormona štitnjače , spolnih hormona i UZV jajnika te da se javite na pregled!
Pozdrav!