Akne


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 272 | Broj poruka: 1365

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Pogoršanje - pomoć molim!!!


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Ida

09.04.2006. 17:05

Sada imam 14 godina i prvi sam razred srednje. Akne su mi se prvi put pojavile u 3. razredu osnovne. Nije ih bilo puno, no s vremenom mi se počelo pogoršavati. Takva kakva sam, počela sam ih i istiskivati i drapati, do tolike mjere da sam o tome postala "ovisna" - time se destresiram i više uopće ne mogu prestati. U 7. razredu sam otišla dermatologici, i do onda su mi se prištići proširili i na leđa i ramena (ne u tolikoj mjeri koliko na licu). Od onda koristim Novaderm AHA losion za čišćenje lica i Klimicin T gel 1% ujutro i navečer. Neko vrijeme (oko godinu - dvije) sam primijetila poboljšanje, no u zadnje vrijeme (mjesec dana) su mi mi akne naprosto "podivljale": proširile su se na obraze i bradu, i po cijelom čelu nemam čistog dijela kože. To nisu velike akne, nego puno sitnih upaljenih. Također po nosu, oko nosa i na bradi imam sve puno mitesera. Ne znam što ću, jer je to već počelo izgledati užasno! Još nešto: Dok sam u 7.r bila kod dermatologice mi je propisala antibiotike - Geomycin sa oksitetraciklinom, ali mi tata nije dao da to pijem govoreći da je taj tip antibiotika već zabranjen u Europi, da se još koristi samo na stoki i da od toga zubi posmeđe, te da mi tako i onako nije toliko strašno stanje da bi trebala antibiotike (on je dipl. inž. kemije). Molim Vas, pomozite mi... Užasno izgledam, a tako se i osjećam. Samopouzdanje mi je trenutno na nuli.

mr. sc. Jadranka Sokol, dr. med.

23.04.2006. 22:16

Draga Ida!

Akne koje si ti opisala najčešće se liječe primjenom antibiotika iz grupe
tetraciklina (oksitetraciklin,doksiciklin,minociklin).Zbog nuspojave koju navodiš-obojenje zubi - ne primjenjuje se kod djece kod koje nije dovršena denticija.Osim tetraciklina mogu se primjeniti i drugi antibiotici.
Javi se na pregled!
Pozdrav!