Akne


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 272 | Broj poruka: 1366

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Akne u 35.


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

lunja

28.09.2007. 11:10

Poštovana,
imam 35 godina, rodila sam dvoje djece. Menst. ciklus mi je uredan (oko 28 dana, krvarenje traje oko 7 dana). Imam problem s aknama i prištićima na licu te seboreični dermitis koji se uglavnom manifestira oko nosnica, uz rub vlasišta te u ušnim školjkama. Koža lica mi je inače osjetljiva i sklona iritacijama (mješovitog je tipa, dosta je masna u t-zoni). U kosi mi se ponekad pojavi i perut. Akne su prisutne i na ledjima. Pojačana je dlakovost trbuha i na bedrima. Kako mi je u trudnoći ten bio znatno bolji, pretpostavljam da bi uzrok mom problemu s aknama mogao biti hormonalan. Da li bi mi pomogle kontracepcijske pilule, a ako da koje preporučate?
Puno hvala!

Mr. sc. Jadranka Sokol, dr. med.

01.10.2007. 00:25

Poštovana Lunja!
Prije odluke o uzimanju hormonskih tableta svakako posjetite ginekologa,učinite UZV jajnika,PAPA test, UZV dojki,ev.mamografiju,te kompletnu krvnu sliku,koagulogram,jetrene probe i encime.Ukoliko su nalazi uredni i Vaš ginekolog se također složi sa uzimanjem hormona,sa dermatološke strane preporučam Yasmine ili Diane 35.
Inače seboroične promjene koje navodite možete uspješno držati pod kontrolom primjenom lokalnih pripravaka koji sadrže antimikotike-javite se u ordinaciju.Pozdrav!