Akne


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 271 | Broj poruka: 1364

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Čirevi oko nosa


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Martin

01.05.2006. 14:28

Imam 40 godina. Unatrag par godina imam problema s čirevima koji mi se javljaju oko nosa kao i na samom nosu. Čim mi jedan prođe pojavi se drugi i to se stalno ponavlja. Čir se prvo pojavi kao bolno potkožno zadebljanje da bi kasnije postao gnojni čir. Koristim antibiotsku mast ali bojim se sa sve manje efekta. Ponekad mi se takav čir pojavi i na samoj usni.
Na jednom sajtu sam našao mišljenje da takvi čirevi mogu ukazivati na infekciju zlatnim stafilokokm. U mladosti nisam nikad imao nikakvih problema s kožom lica. Pokušao sam s nekim dijetama npr. izbacio sam slatko iz prehrane ali problem je i dalje postojao. Pazim na osobnu higijenu, tako da lice nikad ne dodirujem prljavim rukama
Molim Vas za Vaše mišljenje što da radim, kakve pretrage trebam obaviti? Hvala unaprijed.

mr. sc. Jadranka Sokol, dr. med.

24.05.2006. 08:50

Poštovani Martine!

Potrebno je učiniti kontrolu krvne slike-CKS,DKS,GUK,Fe,UIBC,TIBC,feritin,jetrene probe,transaminaze,kreatinin,ureu,ac .uricum,kolesterol,trigliceride, izdisjani test na Helicobacter pylori te bakteriološku analizu brisa kože (tj.čira)
Sa tim nalazima se svakako javite dermatologu koji će procijenti koja Vam je terapija potrebna.
Pozdrav!