Akne


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 271 | Broj poruka: 1364

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Guljenje kože na dlanovima


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

ivanavid21

19.07.2021. 10:35

Poštovanje!
Prije tjedan dana,nisam sigurna primjetila sam da mi se počela guliti koža na prstima,potom su počeli i dlanovi,a na prstima se smanjilo pa čak i nestalo.Ne sjećam se da sam bila u kontaktu s nekim sredstvima koje do sad nisam već koristila.Međutim prilikom dodira s vodom(pranje suđa,tusiranje),guljenje kao da se pogorša,nemam nikakvu nelagodu tipa peckanja ili boli ili svrbeža,samo ne znam uzrok,čak i kad koristim rukavice,situacija nije bolja.Nešto sam citala po internetu da to guljenje mozda uzrokuje manjak vitamina B kompleksa,a i tijekom vrućina koje su bile dlanovi su mi se dosta znojili pa možda i to pojačano znojenje ima neki efekt.Ne znam što mogu učiniti po tom pitanju.Vjerujem da ovo nije ozbiljno i da će proći s vremenom ali zanima me mogu li pokušati uzimati neke vitamine B kompleksa i postoji li nekakva krema koja će ovo ublažiti barem?

Borna Pavičić, dr. med.

26.07.2021. 15:15

Poštovana,
za ozbiljan savjet potreban je klinički pregled dermatologa uz eventualnu dodatnu dijagnostiku.
Ovako ne djeluje ozbiljno, nego više prolaznog tipa. Vitamini su irelevantni u ovom problemu, ali možete probati sa kompleksom vitamina za kožu (npr. Merz ili Solgar) te primijenjivati redovito zaštitne kreme za ruke tipa Barierederm ili Cicaplast mains.