Akne


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 271 | Broj poruka: 1364

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Masna problematična koža i akne na bradi


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

BumbiMumb

17.08.2016. 23:45

Poštovani,
prijavila sam se samo kako bih ovo pitala. Stanje je zaista nepodnošljivo. Naime, moje lice je puno proširenih pora u području nosa, brade i čela, na tim mjestima je koža masna i prepuna mitesera i nije neobično da se tu pojavi neki prištić. Na ostalim dijelovima je koža suha. Prije sam ju čistila sredstvima koja ju neće dodatno isušiti, no stanje nije bilo bolje, ali ni gore. Primijetila sam kako mi za vrijeme ovulacije pa do kraja ciklusa područje brade poludi i stvori se veliko potkožno zadebljanje koje jako boli, ja se suzdržavam od istiskivanja jer znam da ću učiniti tim gore i da će ostati ožiljak, ali zaista sam očajna. Potražila sam pomoć dermatologa koji mi je dijagnosticirao acne vulgaris i kao terapiju propisao Avene cleanance gel za čišćenje lica ujutro i navečer, Sona kremu navečer, Duac gel ujutro, hidratantnu kremu ukoliko mi se isuši koža i emulziju sa zaštitnim faktorom. Držim svih uputa, ali moje lice je ponovno nakon ovulacije u groznom stanju i to mi narušava kvalitetu života. Molim Vas za savjet.
Srdačan pozdrav!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

18.08.2016. 17:40

Napamet Vam ne mogu dati tpčnu terapiju, ali mi se ova koju je propisao dermatolog čini sasvim ok. Kod nekih žena postoji takvo pogoršanje vezano uz menstruacijski ciklus i tu se, nažalost, ne može pomoći.