Akne


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 272 | Broj poruka: 1366

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


minociklin


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

buba-mara

26.05.2007. 18:16

vec tri mjeseca pijem minociklin kapsule 50mg i jos neke preparate avene kozmetike i jako sam zadovoljna ucinkom,pristica vise nema,samo flekice koje su ostale i pristic-dva prije menstruacije.Danas sam bila na kontroli i receno mi je da nastavim uzimanje minocikilina jos mjesec dana cemu se nisam nadala jer sam mislila da je gotovo,pretpostavljam da ljecnik zna bolje od mene zasto ih trebam jos piti.ali mene zapravo zanima koliko je jak i opasan taj ljek.Na internetu ima malo informacija o njemu,a upitstva koja se dobiju sa njih su na njemackom koji ne razumjem.Dakle zanima me da li tako dugo uzimanje minociklina ima negativnih ucinaka na cjelokupan organizam???hvala

Mr. sc. Jadranka Sokol, dr. med.

02.06.2007. 23:55

Poštovana!

Minociklin je tetraciklinski antibiotik koji ima odličan učinak u liječenju acne.Postoje različite sheme primjene ovog lijeka ..Prema nekim autorima , može se uzimati duže vrijeme -nekada i 6 mjeseci,a dužina primjene uglavnom ovisi o kliničkoj slici.Nije preporučljivo primjenjivati ovja lijek u ljetnim mjesecima jer može izazvati ružne ,smeđe hiperpigmentacije na fotoeksponiranim dijelovima ,zato bolesnika svakako treba upozoriti da tijekom uzimanja ovog lijeka ne smije ići na sunce-naravno niti u solarij.Nakon duže primjene lijeka dobro je kontrolirati krvnu sliku-osobito jetrenu i bubrežnu funkciju.Neki bolesnici ne podnose ovaj lijek zbog težine u želucu ili pojave meke-proljevaste stolice,ipak većina bolesnika lijek podnosi dobro.
Pozdrav!

mile69

17.04.2008. 23:15

Poštovanje

Meni je također moj dermatolog prepisao minociklin za liječenje akni. Zanima me zašto se ne smiju piti mliječne prerađevine, da li se smije piti alkohol, i koliko otprilike traje terapija?

Hvala vam unaprijed