Akne


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 271 | Broj poruka: 1364

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Molim pomoc!


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

drifter11

29.04.2013. 01:35

Postovani,
imam 24 godine i zadnjih 7 godina muku mucim s aknama koje su sve gore i upornije.
Visoka sam 179 cm, imam 63kg, jedem zdravo koliko mogu, student sam, ne pijem gazirane sokove, nista ne secerim pa ni solim bas, pijem cca 2litre vode dnevno i tu i tamo se bavim sportom. Kosa i koza su mi dosta masne, mada se koza ponekad zna i ljustiti.
E sad, moji problemi pocinju krajem srednje skole i traju sve do danas, najvise akni imam sa obe strane usana odnosno izmedju nosa i brade mada ih se nekoliko nalazi i u podrucju celjusti. godinama sam probala s raznim lokalnim terapijama no to nije nikad upalilo. prije godinu i pol dana sam imala gangrenu na zubu te sam morala 3 tjedna piti klavocin i medazol, posljedica toga su bili ugromni cirevi niz cijelu duz celjusti i nekoliko njih na podrucju vrata, uz vec navedene akne u podrucju oko usana. prije godinu dana sam pila roaccutane od 3.do 7 mjeseca, jedan period 30 pa 20 mg dnevno. ucinio je cudo mom licu, nestale su akne i svi oziljci, al vec negdje u 10-om mjesecu su se lagano krenile vracali, nisam nastavila s terapijom jer sam ocekivala da ce se smiriti. no nisu.
Danas su opet kao prije terapije osim sto nemam cireve niz cijelu celjust nego samo 1, 2.
Dermatolog mi je savjetovao diane, no zbog obiteljske anamneze (majka ima rak dojke) mi je receno da ga ipak ne bi smjela pit. hormoni stitnjace su uredni kao i njen uzv, FSH,LH, estradiol, testoteron, prolaktin, antitijela, inzulin, - uredni. strandardna krva slika - uredna.
menstruacije su mi obilne, poprilicno bolne i ciklus je dosta kratak, u prosjeku 24 dana, a krvarenje traje 6-8 dana uvijek. na uzv se ne vide ciste, jedino su malo povecani jajnici. Ginekolog mi je savjetao dobroston da mi stabilizira malo ciklus mada je rekao da ne zna oce mi to bas pomoci za akne.
Ne znam vise sto da radim nit sto da pokusam kao ni sto mi je, koji je ispravan nacin za lijecenje mojih akni?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

29.04.2013. 12:30

Vama bi (po opisu) vjerojatno kombinacija antibiotika na usta (tetraciklina) i lokalne terapije. Preporučan da se ponovo javite dermatologu, koji će dati odgovarajuću kombinaciju lijekova. I bez Diane 35 i sličnih preparata, one se mogu staviti pod kontrolu.