Akne


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 271 | Broj poruka: 1364

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Najučinkovitije tablete protiv akni


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Petras1606

25.03.2013. 00:30

Poštovani, imam priličnih problema s aknama. Zadnja dva mjeseca provodim terapiju s Dercome sredstvom za pranje lica i Sona kremom za večer te losion s Klindamicinom za dan. Međutim, dermatologinja nije zadovoljna napretkom te mi je preporučila Diane 35, što je učinkovito ali i dugotrajno. Poznanica je imala također velikih problema s aknama i probala s Diane i nisu joj pomogle,a zatim je koristila neke tablete koje su izrazito jake, isušuju u tolikoj mjeri da je morala koristit kapi za oči,nos itd, ali nakon 5 mjeseci lice joj je postalo potpuno čisto, bez flekica i ožiljaka. Možete li mi po ovom opisu reći o kojim je tabletama riječ? Unaprijed zahvaljujem!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

25.03.2013. 12:25

Riječ je o sistemskom retinoidu izotretinoinu pod tvorničkim nazivom Roaccutane. Uvodi se isključivo na preporuku dermatologa.

sanidica

02.04.2013. 10:40

Postovani,, prestala sam da pijem diane 35 zbog akni jer mi je ginekolog rekao da nemam pcos i da ne treba da ih pijem jer sam isuvise mlada za njih i mogu imati los efekat na moje grudi. Mene zanima sta Vi mislite o cerin kapsulama za akne? One su proteinski kompleks sa laktoferinom , vitaminima i mineralima. Pa ne znam da li da pocnem njih da pijem. Moja dijagnoza je acne papulopustulosa. Diane 35 sam pila tri meseca i pomogle su mi, vise nemam prstice i velike potkozne akne, samo crvenilo ili sitne potkozne akne ( nisam sigurna ) i mitisere. Pa me zanima da li te apsule mogu pomoci, posto su za akne. Hvala na unapred odvojenom vremenu !

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

02.04.2013. 21:45

Te kapsule Vam neće bitno pomoći za akne.

sanidica

03.04.2013. 01:40

Hvala Vam ! A sta Vi mislite o ovome sto mi je ginekolog rekao za diane 35? Da li sam ih trebala nastaviti ili ipak ne?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

03.04.2013. 12:45

Za akne bi Vam vjerojatno koristilo da nastavite uzimati Diane 35. Ali one morate uzimati u dogovoru s ginekologom.

sanidica

03.04.2013. 20:05

Pa zbog ginekologa sam ih i prestala uzimati. Ona smatra da sam premlada za diane 35 ( imam 22 god ) kaze da mogu imati los efekat za moje grudi i rekla mi je da prestanem da ih koristim, nema potreba da ih pijem jer nemam PCOS . Eto to su reci ginekologa, ona je izricito bila protiv, naglasila mi je nekoliko puta. I ja sam prestala. A sta mi Vi kao dermatolog savetujete ukljucujuci misljenje i mog ginekologa?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

04.04.2013. 10:00

Ako je ginekolog protiv Diane 35, to je to. Nećete ih uzimati. Tu terapiju uvodi i isključuje ginekolog, a njihov učinak na akne je samo dodatan (nije osnovna terapija za akne).

Martina1994

04.04.2013. 16:10

Poštovani,
imam problema s aknama i prije 15-ak dana sam bila kod dermatologa. Dala mi je sljedeću terapiju:
-SONA krema ( navečer, cijelo lice)
-SKINOREN krema (navečer, samo na akne)
-DERCOME krema (navečer-leđa, ujutro-lice)
-DOKSICIKLIN kapsule (svaki dan po jedna, 25 dana)
-ALKOHOLNA OTOPINA za dezinfekciju

Na lice djeluje kako smo i očekivali, ali problem se pojavio na leđima. Dercome kremu stavljam navečer, u normalnom sloju, ne ispirem je (po uputama dermatologa) i nakon 15 dana liječenja došlo je do promjena. Leđa su se osula, koža se suši, javlja se svrbež i peckanje.
Ne znam hoću li nastaviti koristit Dercome kremu za leđa ili da prekinem terapiju. Molim Vas za mišljenje.
Hvala

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

05.04.2013. 11:30

Na leđima je došlo do iritacije na Dercome, jer ga ne ispirete. Za početak ograničite upotrebu Dercoma na leđima na petnaestak minuta. Ako ne pomogne za nekoliko dana, morat ćete ga ukinuti. Inače, ostala terapija mi se čini ok.

Nymphadora

02.10.2013. 00:45

Poštovani,
već četiri godine imam problema sa licem. Naime, sve je počelo pojavom malih sitnih bijelih komedona. Kako su došli, tako su i ostali na području čela, obraza i brade, gdje ih ima najviše. Inače, imam masnu kožu, no ni prije zbog masne kože nisam imala tako zatvorene pore i hrpu komedona. Brojni posjeti kozmetičaru bili su sasvim uzaludni, budući da su se svi komedoni koji su mi bili istiskani, za nekoliko dana vratili, kao da nikad nisam ni bila kozmetičaru. Pazila sam na prehranu, koristila brojna sredstva za njegu lica, ali ništa nije pomoglo. Odlučila sam se sada za kontracepcijske pilule, pa me zanima koje mi preporučate i koje će zasigurno učinkovito djelovati na moj ten i na to da mi se komedoni, kad se iščiste, ne vrate. Znam da je sve to individualno, ali barem, ako ništa drugo, preporučite mi nešto gdje je učinak bio pozitivan u većini slučajeva. Hvala happy

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

02.10.2013. 10:50

Za uvođenje hormonske kontracepcije zadužen je ginekolog. Što se tiće učinka kod akni, nema bitnih razlika.