Akne


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 272 | Broj poruka: 1365

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


ožiljci


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

marko

04.11.2005. 18:45

Pozdrav! Imam 20 godina. Nakon izlječenja akni koje sam lječio antibiotikom minociklinom i Skinoren kremom, ostali su nešto dublji ožiljci i ima ih dosta. Privatno su mi dermatolozi predlagali razne tretmane: AHA pilinzi, pilinzi trikloroctenom kiselinom, laser. Na licu imam i crvenih ožiljaka koji su se znatno smanjili primjenom lokalnih proizvoda s AHA, akne više ne izbijaju, osim što se koža dosta masti. Koji je vaš prijedlog za najbolji rezultat uklanjanja ožiljaka.

mr. sc. Jadranka Sokol, dr. med.

13.11.2005. 18:13

Poštovani Marko!

Sve što si naveo u svom pitanju dolazi u obzir kao metoda za uklanjanje ožiljaka,no pravu procjenu mogu dati tek nakon pregleda.Za dublje ožiljke najbolja bi bila dermoabrazija.
Ukoliko ti pomažu pripravci sa AHA možeš provesti nekoliko tretmana AHA pilinga.
Pozdrav!

Ana

16.02.2006. 10:03

Molim Vas informaciju o uklanjanju ožiljaka metodom aktivnog kisika. Saznala sam da daje dobre rezultate u uklanjanju ožiljaka i da nije invazivna. Zanima me jesu li te informacije točne. Naime, imam ožiljke na licu od varicella virusa, vodenih kozica, koje sam imala prije 2 godine u dobi od 21. godinu. Bila sam na AHA pilingu, koji je dosta pomogao, ali nekoliko ožiljaka je još ostalo.
Hvala