Akne


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 272 | Broj poruka: 1365

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


akne na leđima


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Domagoj

16.01.2006. 16:14

Akne vec imam 2 god. otkako sam na fakultetu izlozen stresu.
Prije 6 mj. sam bio kod dermatologa i on ni je preporucio; Eritromycin sol 1X dnevno leđa i lice Dercome clear na mokru koze leda 5 min i lice 2-3 min. Sebium gel za umivanje i krema Od svega toga jedino je Dercome imao ucinka ali nisam zadovoljan s njime do kraja. Primjetio sam da se tijekom ljeta akne povlace uslijed izlaganje lesa suncu.Takoder je Dercoma kremu tesko nabavit u Hrvatskoj jer nije prosao postupak ragistracije!!!
Da li postoji koje ucinkovitije sredstvo protiv Akni i gdje ga nabaviti?
Inace dijagnoza mi je Acnae vulgaris dorsi et faciaei. Hvala

mr. sc. Jadranka Sokol, dr. med.

22.01.2006. 20:51

Poštovani Domagoj!

Dercome clear suspenzija je po svome sastavu 4 % benzoilperoxid i može se nabaviti pod drugim nazivima i u drugom postotku u ljekarnama
u inozemstvu (Akneroxid gel).
Ukoliko lokalna terapija nije bila učinkovita moraš se ponovo javiti dermatologu koji će se vjerovatno odlučiti za sistemske lijekove kao što su antibiotici ili isotretinoin.
Pozdrav!

darija

20.02.2006. 18:33

ciao! imam 16 godina i već godinu dana imam odvratne, crvene prištiće na gornjem dijelu leđa i lopaticama. to me užasno smeta. na tom dijelu koža mi je izrazito masna. većinom nosim pamučne majce i redovito se tuširam. i isperem taj dio poslije nanošenja regeneratora jer sam čula da je to jedan od najčešćih uzroka prištića na leđima. molim vas da mi pomognete jer dolazi proljeće i nošenje kratkih majčica ali je mene to sram jer mi je taj dio odvratin!!!!! unaprijed hvala