Akne


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 271 | Broj poruka: 1364

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Problemi s aknama


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

miho95

29.01.2016. 21:50

Poštovani doktore zanima me Vaše mišljenje o duac gelu i njegovoj učinkovitosti.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

30.01.2016. 10:25

Duac gel je jako dobar preparat za blage i srednje teške akne. Sadrži dva lijeka: benzolil peroksid i lokalni antibiotik klindamicin.

Baarrbbaarra

16.05.2016. 23:30

Pozdrav doktore
Imam 23 godine i problema s aknama. Tj sve je pocelo u pubertetu, nije bilo nista prestrasno ali celo mi ih je tada bilo puno. Dermatolog mi je davao raznorazne preparate za njegu (effaclar H) nista mi nije pomagalo, stoga sam odlucila promijeniti dermatologa. Druga doktorica mi je propisala duac gel. Kada sam ga pocela koristit, lice mi se doslovno preporodilo. Kap pudera vise nisam morala staviti. I to sam koristila neka 3.mj lice se sredilo taman sam i otisla na more i prestala. Kad sam se vratila nakon nekog vremena akne su opet poizbijale ja sam opet pocela koristit duac i sve bi bilo dobro. I tako 2 godine. Dodusve svaki iduci put bi mi lice bilo sve teze stavit pod kontrolu. I sad sam dosla u situaciju da duac vise ne pomaze, lice (tj T zona) mi se nenormalno masti, obrazi su savrseni. I akni po celu, sa strana nosa i bradi vise nego ikada. Sto da radim? Ocito da se na ovaj gel stvorila otpornost..

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

18.05.2016. 21:45

Trebalo bi promijeniti terapiju. Napamet bez pregleda Vam ne mogu reći što bi bilo najbolje.

Baarrbbaarra

25.05.2016. 12:50

Pozdrav doktore
Danas sam otisla kod dermatologa i propisala mi je doksicilin kapsule da tjedan dana pijem 2 dnevno i onda 3 tjedna jednu dnevno. Naime ona je i sama rekla da to nisu cak ni srednje teske akne. Dosta su blage, ali ih imam dosta po celu nosu i bradi. Ovu terapiju mi je propisala kako ona kaze da malo "ubrzamo" rjesavanje. I uz to koristit effaclar i skonoren kremu.
Koliko ce mi to pomoci i koliko je pametno da pijem tu terapiju?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

26.05.2016. 22:20

Terapija mi se čini ok i mislim da će pomoći.

Baarrbbaarra

28.05.2016. 13:20

Jos samo Vas molim da mi odgovorite, citala sam dosta da uz Doksicilin nebi trebala pit mlijeko. Koliko je to tocno jer u uputstvima pise da ukoliko tesko sjedne na zeludac da se popije s mlijekom? Ja sam danas popila prvu i onda iza toga kavu (s mlijekom jel). Kakav utjecaj ce imat? I drugo, s obzirom da sam sklona dobit candidu i bez da pijem bilo kakav antibiotik sto napravit u tom slucaju? Dali moram cekat kraj terapije da mogu zapocet s lijecenjem ili mogu odmah koristiti neke vaginalete?
Unaprijed hvala

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

29.05.2016. 19:00

Kava s mlijekom neće imati nikakav utjecaj. Ako dbojete Candidu, odmah je liječite.

Baarrbbaarra

03.06.2016. 13:05

Doktore,
Kad bi se moglo ocekivati poboljsanje?
I dalje tvrdim, nije to nista strasno al s obzirom da sam navikla da mi je koza cista, sad me i ovo smeta. Jucer sam otisla i na ciscsnje. Danas je 7.dan.
I jos jedno pitanje u vezi s Duacom, postoji li mogucnost da taj gel ponovo pocne djelovat ako ga neko vrijeme ne budem koristila? I jeli mozda eritromicin bolji izbor od skinoren kreme s obzirom da sam citala da ih dosta prvo osjeti pogorsanje, a tek onda se lice pocne cistit.
Hvala

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

04.06.2016. 00:30

pPoboljšanje bi se moglo očekivati nakon 2-3 tjedna terapije. Postoji mogućnost da bi Duac moga početi djelovati, ali pauza mora biti najmanje 3-4 mjeseca. Eritromicin ne bi bio bolji izbor, jer se njegova primjena ne preporuča uz doksiciklin.

Baarrbbaarra

07.06.2016. 14:30

Hvala Vam doktore na svim odgovorima.
Htjela bih se ako je moguce kod Vas naruciti na pregled, dali u sklopu bolnice ili privatno. Postoji li mogucnost?
I ako mi jos mozete reci neku dobru hidratantnu kremu. S obzirom da mi se od ovog svega dosta susi lice, a inace je poprilicno masno pa da nebi ga dodatno zamastila. I kada da uopce koristim tu kremu? Nakon umivanja effaclar gelom ili prije, neovisno. Moja doktorica mi je to sve dosta lose objasnila, bez ikakvih uputa. Zato bih ako je moguce htjela doci kod Vas.
Hvala unaprijed

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

07.06.2016. 21:30

Hidratantna krema je stvar individualne podnošljivosti i to bi sami trebali izabrati. Treba je mazati nakon Effaclara. Privatno ne radim, a možete se naručiti na pregled mailom: predbiljezbe.foto.koz@kbc-zagreb.hr.

lela1302

10.06.2016. 12:55

Poštovani,
Imam 22 godine i vec 8 godina imam akne.
Zanima me da li imate kakvih informacija o upotrebi Psorifix kreme i njene ucinkovitosti u lijecenju akni?
Unaprijed zahvaljujem.
Lea Delic

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

11.06.2016. 18:40

Mislim da Vam ova krema neće pomoći za akne.

Baarrbbaarra

18.06.2016. 18:45

Doktore,
Ja evo u srijedu zavrsavam s Doksiciklinom, no medjutim nista mi nisu pomogle. U razgovoru s jednom doktoricom, receno mi je da je to totalno kriva terapija za moj tip akni. Da se to koristi za upalne akne i malo teze oblike. A moje nisu takve. Vise sitnih crnih i po celu malo izbocenih. Ne crvene se niti su bolne na dodir. Postoji li mogucnost da je to sve povezano s tim sto sam prestala piti kontracepciju? 2godine sam pila yaz, ali ne zbog problema s tenom. Dali se to sada mozda lice "cisti" ili se ponovo uspostavlja hormonalna ravnoteza? Ako je, koliko bi to tako trebalo trajati? I mogu li mozda ponovo to pocet piti, jer sam i tako htjela, no kako sam sad bila na Doksiciklinu nisam htjela nista zapocinjati.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

18.06.2016. 20:55

Hormonalna kontracepcija može pomoći aknama. Ali nije primarna terapija za akne. Vama treba i dermatološka terapija koja se mora odrediti na dermatološkom pregledu.

Baarrbbaarra

24.06.2016. 11:50

Sad mi je dala da pocnem koristit Differin gel no medjutim to se mora cekat 2tj dok dodje u ljekarnu jer se narucuje. A koja je razlika izmedju Differina i Sona gela?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

24.06.2016. 22:10

Riječ je o adapalenu i u jednom i drugom slučaju. Dakle, razlika je samo u proizvođaču.