Akne


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 272 | Broj poruka: 1366

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


promijene


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

iva

09.12.2005. 14:17

Imam 25g. nikad nisam imala problema s aknama. oduvijek sam imala prilično suhu kožu lica, medjutim prije nekih 6mj počeli su mi se stvarati prištići i to isključivo na čelu, a odnedavno i na bradi. Trenutno pijem triqiular kontraceptiv, i prepisana mi je uz neki antibakterijski losion skinoren krema za navečer i normaderm ujutro uz klimicin t. medjutim čini mi se to ipak malo preagrasivno jer mi isušuje kožu. Ipak mislim da je problem iznutra, obzirom da su mi jajnici u redu, što bi drugo moglo biti?

mr. sc. Jadranka Sokol, dr. med.

18.12.2005. 21:43

Poštovana Iva!

Navodite da uzimate Triquillar ,ali ne i koliko dugo,tj.nejasno je da li ste ih počeli uzimati samo kao kontraceptiv ili ih je netko preporučio zbog acne.Za liječenje acne bolje je uzimati Diane 35 ili Yasmin tbl.
Provjerite hormone štitnjače,a ukoliko imate i pojačanu dlakavost trebalo bi provjeriti spolne hormone,također dolazi u obzir učiniti pregled želuca ako imate tegobe u smislu gastritisa. Provjerite koju ste kozmetiku koristili prije pojave acne,budući i neke kreme mogu djelovati komedogeno i izazvati nastanak acne.
Lokalni pripravci koje navodite su dobar izbor ,a ako je isušivanje kože prejako onda samnjite primjenu Skinorena na 2 x tjedno navečer,Klimicin T gel mažite također navečer one dane kada ne stavljate Skinoren. Niste naveli da li je Normaderm krema ili losion ,a ako sadrži kiseline onda ga radije zamijenite nekom neutralnom kremom koja ne sadrži kiseline.
Pozdrav!