Akne


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 272 | Broj poruka: 1366

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


I opet diane...


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Ivana

08.12.2005. 14:29

Poštovana doktorice,

borim se s aknama već unazad 8 godina i naravno pravog rješenja do dana današnjeg nisam našla.
Imam 26 godina.Prije godinu dana sam rodila (nadala sam da će se stvari promijeniti nakon poroda).Akne mi se uvijek pojavljuju samo na bradi i na leđima.Na bradi to znaju biti stvarno veliki potkožni prištevi koji se ne mogu istisnut, nego jednostavno čekam 2 do 3 tjedna da se to povuče.
Prije tri godine na preporuku dermatologa sam počela piti diane i sve mi se povuklo,bila sam jako sretna.Pila sam ih godinu dana.
Jučer sam bila opet kod jednog drugog ginekologa na doppleru jajnika i rekao je da mi je jedan jajnik policističan i preporučio diane 35.Zaboravila sam reć da mi je krvna slika,hormoni štitnjače,antitijela sve u granicama normale.
E sad ,mene zanima Vaše mišljenje, da li su diane 35 zaista jedino rješenje za policistične jajnike?Da li postoji neki drugi način da se te ciste uklone i kako se one zapravo stvaraju?I koliko su štetne za organizam ako se npr. piju 5 godina?Jer ja ne vidim po svemu sudeći drugog rješenja osim toga, a ne bih htjela cijeli život pit pilule.

Lijepi pozdrav

mr. sc. Jadranka Sokol, dr. med.

18.12.2005. 21:27

Poštovana Ivana!

Diane 35 su dobar izbor u liječenju acne i policističnih jajnika,ali nisu jedini mogući lijek.Mogu se uzimati i duže od 5 godina,ali uz redovitu kontrolu krvne slike,UZV dojki i uz ginekološke kontrole.
Ako su akne veliki problem uz hormonsko liječenje dolazi u obzir i primjena isotretinoina .Svakako se javite dermatologu!
Pozdrav!