Akne


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 271 | Broj poruka: 1364

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Tražim dermatologa


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Dana

19.02.2006. 11:45

Poštovani!

Veoma mi se sviđa vaša stranica.
Već niz godina vodim bitku sa aknama. Isprobala sam razne preparate iz drogerija, bila sam i kod dermatologa. Koristila sam Geomicyn kapsule, Skinoren kremu i Mycogel za umivanje lica. Pomoglo je samo na par mjeseci, dok su trajali anitbiotici, a zatim se sve vratilo i pogoršava se. Terapiju sam i ponovila, ali više nije dala iste rezultate. Molila bih vas da preporučite dobrog dermatologa u Zagrebu, jer se više ne želim vraćati bivšem. Bivši dermatolog me slao i na čišćenje lica svaki tjedan, a jedno čišćenje traje 20 min za 200 kn. Naravno to je bilo u njihovoj ordinaciji pa mislim da oni na tome samo dobro zarađuju. Jel se i inače to preporuča, jer malo mi je to sve bilo preskupo.
Hvala unaprijed!

mr. sc. Jadranka Sokol, dr. med.

05.03.2006. 22:42

Draga Dana!

Ukoliko želiš možeš se javiti u moju ordinaciju na pregled.
U određenoj fazi bolesti čišćenje lica je potrebno i korisno!

Pozdrav!

DajaDaja

15.11.2019. 01:40

Poštovanje,imam problem sa aknama,koje su pocele da se bas izrazavaju prije 3mjeseca. Krenule su sitne kao pjesak,u ovo vrijeme prosle godine. U međuvremenu sam zbog dismenoreje pocela koristiti Duphastone,i tada sve krece na gore. Dobijala sam Klindamicin,Sonu kremu,Benzaknen 10%,gelove za lice poput Himalaye i Effaclara,zatim smo prešli na Doksiciklin i Skinoren. Posle vidnog pogorsanja,sada koristim Sumamed vec drugu sedmicu...stanje opet ide na gore...ne znam sta vise da radim. Ukinuli su mi Duphastone,i dali Dianne35,njih pocinjem da koristim pocetkom sledeceg mjeseca,doktorica kaze da ne smije da mi uvodi retinoide zbog hormon.terapija...molim Vas za savjet! Imam 29god.Nikada nisam imala problem sa kozom lica,ovo je sada strašno... sad

Borna Pavičić, dr. med.

16.11.2019. 11:50

Poštovana, najbolje bi bilo da se javite na pregled kod dermatologa - kozmetologa (možete se javiti i u moju ordinaciju) da se na temelju kliničkog pregleda i anamneze odredi najbolja terapija. Također je bitno da ste i u kontroli ginekologa jer ako imate ginekološke / endokrinološke probleme, onda treba liječiti taj dio da bi akne prestale izbijati. Mišljenja sam da će Diane 35 biti bolji izbor od Duphastone-a.
Što se tiče peroralnih retinoida (izotretinoin), netočno je da se ne može kombinirati s oralnom hormonskom kontracepcijom; štoviše, ona je obavezna uz terapiju izotretinoinoim (Roaccutane caps.)