Akne


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 264 | Broj poruka: 1346

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Duac gel


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

ljubacc

15.01.2020. 19:40

Poštovani , moje kćeri koriste prema preporuci dermatologa Duac gel zaakne i jako im pomaže u kombinaciji sa Sona kremom iEffaclaror duo kremom te gelom zapranje lica. Na žalost Duac gela nema na tržištu već neko vrijeme a naše su zalihe presušile. Dermatologica mi nije dostupna, pa me zanima postoji li na našem tržištu neka krema /gel koji mogujednako efikasno zamijeniti Duac gle u kombinaciji s ostalim preporučenim kremama.

Lp.

Borna Pavičić, dr. med.

16.01.2020. 19:00

Poštovani,

Duac gel je preparat koji sadrži fiksnu kombinaciju benzoil peroksida (BPO) i klindamicina te je jedan od najučinkovitijih lokalnih preparata u liječenju akne.
Lijek bi trebao biti dostupan na tržištu; probajte pitati u više ljekarni i prema potrebi da ga naruče.
U slučaju da ga nema na tržištu može se alternativno provesdti terapija benzoil peroksidom (npr. Dercome Clear 4% otopina) uz primjenu klindamicinskog losiona na upalne promjene.
Druga je opcija da se umjesto Duac gela koristi fiksna kombinacija adapalena i benzoil peroksida (Epiduo gel).


čćdžđ

24.04.2020. 21:35

Poštovani,

s obzirom na to da Duac gel iritira i isušuje kožu, zanima me može li se istovremeno s gelom koristiti i neutralna hidratantna krema. Ukoliko može, nanosi li se krema prije ili nakon gela?

Hvala

Borna Pavičić, dr. med.

30.04.2020. 10:20

Poštovani,
dobro ste opisali popratne pojave Duac gela, no one su indirektan pokazatelj djelovanja samog preparata.
U početku korištenja može se preporučiti primjena svaki drugi dan dok se koža ne navikne, a svakako je uputno paralelno primijenjivati hidratantnu kremu za kožu sklonu akne.
Preporuča se shame da se krema nanosi ujutro i preko dana, a Duac gel navečer.