Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


alergija i astma - temperatura


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

ksilvija

15.02.2007. 10:25

Pozdrav!
Već godinama imam problema s alergijom (kućna prašina, grinje, peludi, perje, dlaka životinja...) a prošle godine mi se javila i astma. Trenutno koristim letizen, singulair, seretide 250 i tafen nasal i sve je donekle pod kontrolom, ali već tri mjeseca imam blago povišenu temperaturu 37,3 - 37,7. Zanima me da li je to povezano s alergijom ili bi bilo nešto drugo. Inače svi nalazi su u redu (krv, bris nosa, snimka pluća), jedino kod sinusa su max. sinusi rubno zasjenjeni.

Hvala.

Darko Richter, dr. med.

15.03.2007. 20:10

Mislm da malo šarate s terapijom, možda zato imate i temperaturu (?). Preporučio bih vam da liječite astmu i rinitis na najekonomičniji i najefikasniji način, a to bi bio jedan inhalacijski lijek za pluća (npr. Seretide, a čini mi se da bi sasvim dovoljan bio i Seretide 100, diskus, jer mi ne izgleda da jako dahćete), a za rinitis uzmete intranazalni kortikosteroid (meni najbolje miriši Flixonase, ali vi možete koji vama najviše odgovara). Ako temperatura i dalje bude malo povišena, provjerite termometar, ili PPD, ili beta-HCG u urinu, i td., ima podosta diferenicialne dijagnoze. No, svakako vam želim reći da tu , makar i malu temperaturicu, nemate zbog astme i alergija.