Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


alergija i kasalj


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

muni

05.06.2006. 14:27

postovani,
imam alergiju na polen i cvjetanje trava, te lipu, zovu i sl. pijem flonidan i koliko toliko to je pod kontrolom. ali u zadnje 2 godine imam napada kaslja. u grlu me kao zagolica i moram se cesto i ruzno nakasljati da bi me prestalo. i kad prestane to traje kratko. najteze mi je u noci kad me taj kasalj probudi. molim Vas da mi pomognete i date mi neke upute sta bi mogla uradit i da li je ovaj kasalj uopste alergijska reakcija, koju terapiju da probam itd.
unaprijed zahvalna.

Doc. dr. sc. Tomislav Baudoin, dr. med.

14.02.2007. 22:10

Moguće da taj kašalj nije uzrokovan alergijom. Možda postoji tzv. laringofaringealni refluks, odnosno, kiselina iz želuca se preljeva u grlo i to iritira i izaziva kašalj. Treba početi pridržavati se dijetetskih mjera (ne jesti kasno navečer, ne piti gazirana pića i ne jesti začinjenu hranu). Ako se dokaže taj refluks, terapija su lijekovi IPP (inhibitori protonske pumpe) od 2 do 6 mj