Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Alvesco i dojenje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

andjel

24.01.2007. 23:10

Poštovani!,
dijagnosticirana mi je astma na zemelju spirometrije (opstrukcije manjeg stupnja fev1 62%). Kožni alergološki test: negativan. Rtg pluća/toraksa: uredan. Sve je počelo nakon poroda (bebi su sada 2,5mj). Pomalo kašljucanje, pa napadaji tokom noći i jutra. Krv: eozonifili 0,9. Ige nije rađen. U obitelji nitko nije alergičan ili nešto slično. Ja osobno nikad nisam imala problema (izuzev pokojeg bronhitisa u mlađoj dobi). Dr. opće prakse sumnje da je to samo prolazna faza uzrokovana psihom. No. dr. pulmolog da je riječ o astmi uzrokovanoj stresom. Što je u pitanju? Terapija: ujutro jednom Alvesco 160inhalator; Ventolin po potrebi. Kontrola za mjesec dana. najviše me muči da li je Alvesco kontradiktoran dojenju?? Koliko se izlučuje u mlijeko? Kolika je opasnost za bebu? Nakon uzimanja terapije, simptomi se povlače. Ventolin nisam koristila 3tjedna. Zadnjih tjedan dana Alvesco koristim svaki drugi dan iz bojazni prema dojenju. Molim vas odgovor!!
Hvala

Doc. dr. sc. Tomislav Baudoin, dr. med.

14.02.2007. 22:15

Za sada još ne postoji dovoljno saznanja o utjecaju Alvesca na dijete tijekom dojenja. Lijek se svakako izlučuje u majčinom mlijeku. Dakle Alvesco kod dojenja samo ako nema drugog izbora i o tome odlučuje pulmolog.