Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Alergija ili ne?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Nika7

05.09.2007. 19:05

Već dosta godina patim od postnazalne sekrecije (zelene boje) i pritiska u prednjem dijelu glave, često kišem.
Bila sam kod otorinolaringologa i dijagnoza je Rhinitis allergica.
Sluznica edematozna, blijedolividna, serozni sekret obilan, blaža devijacija u desno.
Paranazalni sinusi: frontalne šupljine su hipopneumatizirane, a u frontoetmoidalnim regijama zasjenjene. Zasjenjenja se vide i maksilarno rubno, bez oštre medijalne granice. Nalaz se uklapa u diskretne upalne promjene.
Bris nosa na eozinofile: eozinofilni granulociti nisu nađeni. Bris sluznice nosa: u razmazu se nalaze vrčaste i cilindrične stanice sa očuvanim cilijama, gole jezgre i sluz.
Od terapije sam tokom godina koristila: Gnadion spray, Flonidan tablete, Flixsonase spray, Telfast tablete, Ephedrin kapi, Nasonex spray, Clarinase tablete, Aquamaris spray, išla sam na inhalacije - Fiziološka otopina 1% Sol Ephedrin, Dexamethason amp.
U principu terapija mi pomaže.
Problem je u tome što u Klinici za plućne bolesti Jordanovac, nakon kožnog testiranja na inhalacijeske alergene koje je bilo negativno (2 puta sam ga radila), tvrde da se kod mene uopće ne radi o alergiji i preporuka je da ne koristim spomenutu terapiju protiv alergija.
Šta da radim da mi se konačno utvrdi prava dijagnoza?

Darko Richter, dr. med.

05.09.2007. 20:25

Nemate alergiju, nemate čak niti eozinofilnu upalu u nosu i nemate nikakav alergijski rinitis. Preporučio bih vam da prekinete svu terapiju, AMA BAŠ SVU, za i protiv vašeg nosa i nazovi-alergije. PREKINITE SVE. Možete uzeti eventualno nekiantibiotik, npr. sumamed 500 mg kroz 3 dana, vjerojatno imate infekcijskirinosinuitis. I to bi bilo to.