Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


alergijski rinitis


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

gretaaa

31.08.2007. 15:25

Poštovanje!
Svaki mjesec proteklih godinu dana sam prehlađena. Sve krene sa upalom grla, nakon toga se upale sinusi, a nakon toga dođe do iskašljavanja. Sve to traje kojih tjedan i pola. Nakon toga sve normalno.
Išla sam na slikanje sinusa koji upućuju na alergiju (na snimci paranazalnih sinusa vidi se rubno zasjenjenje oba maksilarna sinusa uz otok sluznice nosa. Tekućeg sadržaja u sinusim nema.)
Također sam obavila test na inhalacione alergente koji je negativan. Da li trebam napraviti neka konkretnija testiranja?
Prije 3 mj sam počela piti Telfast (120mg) ali stanje se ne mijenja, dakle ponovno su se javile prehlade.
Takva situacija mi uistinu stvara probleme jer se bavim pjevanjem. A mišljenje dvaju ORL kod kojih sam bila je da se jednostavno trebam pomiriti s situacijom.
Dal bi trebala promijeniti lijek jer mi definitivno Telfast ne pomaže? Šta mi preporučate?
Unaprijed se zahvaljujem

Darko Richter, dr. med.

31.08.2007. 17:25

Negativni prick test na inhalacijske alergene i RTG sinusa - koji vam je uredan - su sasvim konkretni nalazi, i ja tu ne bih išao dalje. Ne znam što znači pomiriti se sa situacijom, jer vam još preostaje da se preispitate zašto dobivate te infekte. Očito se muvate s gomilama ljudi koji vam dodaju svoje klice, i vi to uredno odrađujete: dakle, stalno ste u tramvaju, autobusu, vlaku, kinu, kazalištu ili koncetru (iako tamo navodno nitko ne kašlje), na uzletištima ili u zrakoplovima. Pogotovo su zrakoplovi maligni rasadnici klica, jer u njima se skupi mali Babilon ljujdi sa svih strana, zajedno s njihovim najdražim klicama. Netko nešto dobije i od vas, no to vam nije utjeha.

gretaaa

03.09.2007. 15:05

A što da učinim da se prehlada ne javi baš svaki mjesec?
Dal da nastavim piti Telfast iako mi ne pomaže, ili da pokušam s nekom drugom terapijom?

Darko Richter, dr. med.

04.09.2007. 09:40

Već ste dobili jasni odgovor, i sada biste ga trebali primijeniti. Ne znam za drugi recept. A što se tiče terapije koja vam ne pomaže, zašto biste je uzimali? Ne pomaže vam jer nemate alergijske dišne smetnje, pa nemate niti indikaciju za Telfast niti bilo koji drugi antialergik.