Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


alergija na amoxicilin


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

metafin

20.01.2009. 18:05

poštovani doktore,pišem vam u nadi da če te mi pomoći
javila mi se reakcija tj mislim da mi se javila nakon uzimanja antibiotika amoxicilina(amoxila),nakon jake upale grla doktorica je preporučila taj lijek uz opaske da lio sam alergičan na penicilin,a pošto sam pred nepunih mjesec dana pio klavocin(klavax) radi druge upale rekla je da nema razloga za brigu jer se nije javila nikakva reakcija a ta dva antibiotika su na istoj supstanci,penicilinu.dakle.moram napomenuti da imam alergijsku astmu i da pijem tablete singular,1 na dan te udišem alvesco inhalator radi alergije na kučnu prašinu i grinje.popivši dakle jednu kapsulu amoxila sve je bilo u redu,no na trenutke osječam napadaj kihanja koji vjerovatno biva zaustavljen singularom?nakon druge tablete dobivam lagani napad kašljanja koji prestaje,napad počinje 2 sata nakon uzimanja tablete.nakon treće tablete dobivam lagani osim po vratu koji nestaje za 10 minuta i osječam lagani svrbež očiju,uz naravno stvaranje spazma u plućima,hroptanje..molio bih vas odgovor,da li je moguća alergija na dotični antibiotik,jer kako sam rekao pio sam klavax pred nepunih mjesec dana uz nikakve nuspojave,i da li je moguće da singular blokra veču alergijsku rekciju uzrokovanu amoxilom pa zato imam kratkotrajne nuspojave,što preporučate?da li se kao početna alergijska reakcija manifestira svrbež po tijelu i osip,ili je moguće da reakciju bude i bez osipa?
hvala na odgovorima

Darko Richter, dr. med.

20.01.2009. 20:05

Sve je moguće, ali treba alergiju dokazati. Trebali biste dati da vam iz krvi naprave ulupni IgE i spec. IgE na amoksiciloil. Ako je negativan, to bi značilo da vjerojatno niste alergični na amoxicillin, ali ne i to da niste preosjetljivi na neku tvar u kapsuli ili želatinu kapsule.Konačna provjera ide preko provokacijskog pokusa, kada dobivate čistu supstancu amoxicillina, i neki fizikalno identični prašak, tako da ne znate koji je koji, a niti doktor koji vam to daje.