Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 928 | Broj poruka: 5366

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Alergija na esmeron


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Iva35

27.02.2023. 19:10

Poštovani, moj sin (12god) je imao operaciju tonzila. Tijekom uvoda u anasteziju nakon što je primio esmeron razvio je osip po trupu i vratu koji je kroz nekoliko minuta se povukao. Da li je opcija i učiniti testiranje-klinička farmakologija? Hvala.

Darko Richter, dr. med.

27.02.2023. 22:10

Jeste, ali ne samo na esmeron, nego na sve što je pri uvodu u narkozu dobivao: vjerojatno diazepam ili midazolam, inhalacijski anestetik itd. To morate dobiti napismeno od anesteziologa koji je tamo bio. Osim toga, treba točan opis što se dogodilo, i u kojoj minuti. Dobio malo osipa, i ništa? Što je poduzeto nakon tog osipa, kakav je to bio osip, da li se povukao, ili je trajao, itd., itd.

Iva35

28.02.2023. 10:35

Hvala na odgovoru. Nitko nakon operacije mi nije došao ni rekao što se dogodilo nego na otpusnom pismu piše samo citiram: nakon što je dobio esmeron razvio difuzni makulozni osip trupa i vrata koji se kroz nekoliko minuta povukao. Zbog navedenog se preporuča ne davati esmeron u budućnosti i da učini testiranje. Pošto živimo u Splitu kod nas nema opcije testiranje dijece na lijekove. Idem dalje istraživati gdje da to učinimo....

Darko Richter, dr. med.

02.03.2023. 22:50

Testiranje vam mogu napraviti ja u Poliklinici DrmaPlus u Zagrebu, a mislim da to rade i n aKliničkoj farmakologiji na Rebru. No, oni tstiraju, ali ipak nisu alergolozi. Vama bi na prvom mjestu trebao alergolog.
Inače, perioperativno, najčešće su reakcije na klorheksidin, tj. antiseptik kojim s obilno briše pacijent.

Iva35

03.03.2023. 17:10

U redu, imamo i tu opciju u vidu. U međuvremenu sam sina naručila na Srebrnjak Pedijatrijska klinička farmakologija i toksikologija. Da li je ta opcija u redu jer sve nam je ovo novo? Hvala

Darko Richter, dr. med.

06.03.2023. 02:30

Oni to rade, ali po mojem iskustvu na kraju ne dobijete jasnu rečenicu: ima -nema, smije - ne smije. Idite tamo kad ste već dobili termin. Uvijek se može dopuniti kasnije.