Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 928 | Broj poruka: 5364

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


alergija na grinje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Sanja

05.11.2005. 22:52

Imam alergiju na kućnu prašinu,nikotin,dlaku kućnih ljubimaca.Manifestira mi se kao napadaji gušenja,ili nedostaci zraka.Od terapije koristim svaku večer po jednu tabletu singulara i letizena i dva puta dnevno uzimam seretide 250,diskus.Pored ove terapije ja i dalje imam tegobe.U jačim napadima gušenja uzmem inhalaciju Ventolina.Ali ni to mi ponekad baš jako ne pomogne.Majka sam dvoje djece.Uz ovakve probleme nemogu da radim,a ponekad ni normalno da funkcioniram.Molim vas pomozite mi savjetom ili me uputite šta još da napravim.
Unaprijed zahvalna

doc. dr. sc. Tomislav Baudoin

06.11.2005. 00:45

Prvo i osnovno je, ako već niste to učinili, da prilagodite okoliš svojoj bolesti. Znači da odstranite sve tekstilne predmete iz stana (tepisi, zavjese, pokrivači za krevete), metnete antialergijsku posteljinu, i slično...
Niste spomenuli imate li uz alergijsku astmu i simptome alergijskog rinitisa. Curi li vam nos, kišete li u serijama, je li Vam se začepljuje nos, svrbe li vas nos i oči?
Vjerojatno da jedan dio ovih simptoma imate. Zato bi bilo dobro uključiti u terapiju Flixonase 1x2 uštrcaja u svaku nosnicu i kapi fiziološke otopine 2x5 u svaku nosnicu.
Zanima me imate li želučanih tegoba u smislu gastritisa, žgaravice ili čir na želucu, te je li se često podrigavate, osjećate li pečenje u grlu, jeste li promukli, imate li osjećaj stranog tijela u grlu i je li se često nakašljavate u smislu da 'čistite' grlo?