Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 928 | Broj poruka: 5366

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


alergije i cijepljenje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

marina

27.10.2005. 20:53

Molim vas savjet vezan uz trenutno cijepljenje protiv humane gripe i alergija. Naime, mojoj je majci njena lječnica opće prakse savjetovala da nije pametno se cijepiti protiv nadolazeće gripe obzirom da je alergična na mnoštvo stvari. Moja mama ima 65 god i alergotestom joj je ustanovljena alergija na dlake, dim cigareta, prašinu, neke trave, i još štošta, a također alergična je i na penicilin i na neke sastojke analgetika. Ne razumijem kakva je veza između cijepiva i alergija i šta je najpametnije činiti. Htjela bih da je moguće izvesti cijepljenje obzirom na godine starosti i na oslabljeni imuni sustav.
Zahvaljujem se unaprijed na savjetu,
marina

dr.sc. Tomislav Baudoin

30.10.2005. 23:17

Alergije na inhalacijske alergene, pa i na lijekove, nisu kontraindikacija za cijepljenje. Najbolje je da se posavjetujete s epidemiologom koji je najpozvaniji da govori o tome. Vjerojatno postoji u nadležnom domu zdravlja.