Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


alergija na jaja, BCG


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

tcicak

29.01.2009. 12:25

1. Mom sinu (1,5 g) utvrđena je alergija na jaja (dva plusića?) stoga nije cijepljen protiv parotitisa...a pretpostavljam da će to predstavljati kontraidnikaciju i drugim vrijednim, važnim i potrebnim cjepivima! Što nam je činiti...inače mu ne dajemo jaja niti išta s jajetom, koliko smo to u mogućnosti...a uočljiva reakcija, primjerice na šampitu, sladoled... jest intenzivno crvenilo oko usta, tj. na koži koja je došla u kontakt.
2. Moj sin nema ožiljak od BCG-a iako mu je cijepljenje povovljeno sa oko 6 mjeseci (iako sam saznala da se BSG više ne ponavlja)...da li je on pogrešno cijepljen ili...?
3. NA kraju VAs zamoljavam za pojašnjenje "tvrde, kugličaste tvorevine" na guzi mog sina...da li je to posljedica lošeg načina davanja cjepiva...da li su moguće komplikacije...

Uz poštovanje,

Tajana Čičak

Darko Richter, dr. med.

29.01.2009. 15:40

1. Kontraindicirana su sva cjepiva koja mogu sadržavati sastojke jaja ili pilećeg embrija, a to je, od kurentnijih cjepiva, osim parotitisa (sadržanog u MoPaRu i Priorixu), još i cjepivo protiv gripe.
2. Ako nema ožiljka, cjepivo se nije dobroprimilo. Prije bilo čega, trebamu učiniti PPD i vidjeti je li reaktivan. Ako jest, onda se cjepivo primilo, ili, ima tuberkuloznu klicu: nešto od toga.
3. O kugličastoj tvorevini na guzi vašeg sina mogu reći samo to da nemam ni predodžbe, niti pojma što bi to moglo biti.