Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


sirup


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

samy1

24.01.2009. 18:10

Postovani doktore,
kada se s vremena na vrijeme pojavi kasalj uzrokovan alergijom (suhi kasalj), navecer dajem rinolan, a ako se kasalj nastavi i preko dana, sto biste preporucili. Smije li se rinolan davati samo jednom dnevno (starost 2 i po godine), i smije li se kombinirati ventolin (kojeg je vec uzimao), da bi se taj kasalj smirio? Navecer uzima singular vec dva mjeseca.
Hvala

Darko Richter, dr. med.

24.01.2009. 19:25

Alergijski kašalj ne postoji. Postoji alergijski rinitis i alergijska astma. Ako je pogođena dijagnoza, i pogođeno liječenje, nama kašlja.

samy1

25.01.2009. 20:10

Alergijski rinitis se pojavio u petak u noci i nastavio subotu ujutro, nakon nekih mjesec dana kada ga uopce nije bilo. Mislili smo da je pomogao singular. Posto je alergican na neke vrste trave, nije li moguce da se boravkom u prirodi duze vrijeme, mozda alergija pojavi ponovno? Dali singular definitvno uklanja rinitis, ako je terapija pogodena, ili postoji mogucnosti pojave rinitisa u slucaju duzeg boravka u prirodi (alergija koju ima je na nekoliko vrsta trava)?

Darko Richter, dr. med.

25.01.2009. 20:45

Ma koje trave u siječnju!? Ako ih ikada nema, to je u siječnju.
Nemojte biti tako sigurni u taj "alergijski rinitis".

samy1

26.01.2009. 11:35

Darmatoph pteronys, dactylus glomerata, phleum prat, parietaria, ambrosia. Biljke kojih kod nas ima i zimi. Na njih je alerigcan. To je rezultat alergotesta. Gdje vi to zivite kada takvih biljaka nemate preko zime!? I ja bi onda preselila u to podrucje.

Darko Richter, dr. med.

26.01.2009. 12:30

Gdje sam ja to se zna, ali gdje ste vi, to znate samo vi.
A Dermatophagoides pteronyssinus nije nikakva biljka, pelud niti trava. U siječnju NEMA peludi, na sjevernoj polutki. Niste alergični na biljku, već na pelud te biljke (trave, korova, itd).
No, Dermatophagoides je grinja, člankonožac, koji sačinjava do 70% kućne prašine.
Malo smanjite izvore prašine u kući i u krevetima, pa će vas manje brinuti trave u siječnju.