Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


alergija na kravlje mlijeko


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

jarezica

18.10.2008. 22:25

beba mi je stara 4 mjeseca.dojena je 10 dana i od tada je na bebimilu.jako dobro je napredovala na težini,nije ni bljucala ni povraćala.pedijatrica je sad posumljala na alergiju na kravlje mlijeko jer je dobila hrapavi osip po licu,i tjemenu koji se ljušti.poslala ju na alergotestove i rekla da ju postepeno prebacim na pregomin.već 10 dana je na pregominu(u međuvremeno sam privatno išla na alergotest koji je pokazao da je alergična na km al mi pedijatrica ne može dati recept za mlijeko pa ipak moram u bolnicu)inače je bila beba koja je jela svaka 4 sata 180 ml i spavala cijelu noć.otkad sam promjenila mlijeko,razdražljiva je jede preko 210 ml,stalno je gladna,budi se noću uz vrištanje,kao da je trbuh muči,već 10 dana ima zelenu,smrdljivu stolicu nallik gustoj juhi.pedijatrica savjetovala da promjenimo mlijeko na alfare i kupimo probiotik prolife. jučer je bio jedan obrok,danas dva.ne želi ga jesti,bljucka dosta,pa nam je rekla da probamo allernova od novalaca.dal joj može škoditi toliko mjenjanje hrane i dal moram prijeći postepeno na ovo treće mlijeko.bila bih vam zahvalna na odgovoru jer stvarno više neznam što da radim s njom.

Darko Richter, dr. med.

19.10.2008. 00:55

Ja ni po čemu ne mogu zaključiti da li je alergičan na kravlje mlijeko, kao niti što se zbiva s nekakvim receptom i bolnicom, jer mi vaša rečenica:
"(u međuvremeno sam privatno išla na alergotest koji je pokazao da je alergična na km al mi pedijatrica ne može dati recept za mlijeko pa ipak moram u bolnicu)"
ne znači baš ništa, dok mi ne kažete tko je i kakao pokazao da je alergična na kravlje mlijeko, i objasnite ono sa moranjem u bolnicu zbog recepta.
Ovo kako meni nije jasno, samo vam pokazuje kako niti vama ništa nije jasno, iako vi toga niste svjesni.
Zašto bi u toj situaciji dijete imalo normalnu probavu?

jarezica

19.10.2008. 12:20

zaboravih alergo test je rađen preko kapljice krvi koji je pokazao alergiju na kravlje mlijeko,kamilicu i candidu

jarezica

19.10.2008. 12:20

pedijatrica mi je dala uputnicu da na kantridi napravim alergo test,al se tamo dugo čeka na rezultate pa sam otišla privatno,al pedijatrica kaže da nalaz i mišljenje mora biti sa kbc da bi mi mogla davati mlijeko na recept,koje nije baš jeftino da ga sama kupujem.no to nije bitno.bitno je da je dokazano da je alergična na km a ja joj ne mogu prilagoditi mlijeko.tj pregomin koji hoće jesti kako rekoh već 10 dana ima proljev i jedino je njega jela do prekjučer kad sam joj počela uvoditi alfare koji neće da jede i ful ga bljuca,po preporuci mi je rečeno da sad probam allernova pa vas pitam dal joj može škodit toliko mjenjanje mlijeka i dal i ovotreće moram postepeno uvodit il mogu odmah prijeći na njega

Darko Richter, dr. med.

19.10.2008. 19:10

Ne vjerujem u taj nalaz.
Dakle, mislim da se alergija na kravlje mlijeko mora temeljito potvrditi, o čemu sam vam u ranijem postu detaljno pričao.
Proljev ima u podlozi bezbroj uzroka, od kojih je alergija na kravlje mlijeko tek jedan, i ni izbliza najčešći.

jarezica

20.10.2008. 12:20

proljev joj nije posljedica alergije nego pergomina i mene samo zanima dal joj često mjernjanje mlijeka može naškoditi

Darko Richter, dr. med.

20.10.2008. 19:30

Sve može i ništa ne mora.
Ako ima proljev od Pregomina, i vi ste u to sigurni, onda joj od promjene može biti i bolje, a ne samo gore.

jarezica

21.10.2008. 19:20

zahvaljujem na odgovoru

iscrpljena

30.01.2009. 18:25

imam bebu kojoj je s 5. mjeseci ustavnovljena alergija na protein kravljeg mlijeka kbc Rebro.Kao drugu hranu dobiva allernova. Kad ga hranim s time to traje po 45 minuta uz vristanje,plakanje i grcenje i onda kad se umori pojede to.Mene zanima dali postoji jos kakvo mlijeko slicno tome? Kako bi ja njegaq mogla zavarati da on to popije na neki laksi nacin ako on uopce postoji. Hvala

Darko Richter, dr. med.

30.01.2009. 18:55

Najprije mi napišite točnu dijagnozu i kod koga je postavljena, te na temelju kojeg nalaza. Taj nalaz (test) mi točni ispišite.

iscrpljena

30.01.2009. 20:00

Trenutno imam samo otpusnicu iz bolnice,a nalazi ce doci u roku 2 tjedna. Tako nam je receno. S obzirom da mi je i starija kcer isto bila alergicna na protein kravljeg mlijeka njemu su odmah napravili taj test,a ostalo ce doci kuci.Bio je na gastroenterologiji 2 dana na Rebru,a doktor je Jurica Vuckovic-pedijatar.

Darko Richter, dr. med.

30.01.2009. 22:40

Na Rebru se taj test ne radi (na žalost). Radim 10 m istočno od dr Vukovića, pa, ako mi kažete svoje ime, mogu pogledati o čemu se tu radilo.

iscrpljena

30.01.2009. 23:20

Naravno. Marko Rakitic

Darko Richter, dr. med.

31.01.2009. 11:10

Vidjet ću u ponedjeljak.

iscrpljena

31.01.2009. 22:55

U medu vremenu dijete mi je totalno odbilo piti alleanovu,na sto mi je njegova pedijatrica rekla da mogu malo dodati voca u to(banana, jabuka,kruska). To pali samo je mali problem u tome sto mu je stolica tamno zelene boje,ali nema nekakav posebni miris i malo je gusca. Neznam kaj napraviti. Ak nis ne stavim u to mlijeko nebu ga uopce jel,a ja mu nemam kaj drugo dati. Molim Vas pomagajte. Hvala

Darko Richter, dr. med.

01.02.2009. 04:45

Možete mu dati Pregomin, Alfare, NAN HA, Hipp HA ili bilo koje hipoalergene umjetno mlijeko. No, meni je ta dijagnoza alergiej na kravlje mlijeko jako sumnjiva, jer, nije mogla biti dokazana na Rebru.

iscrpljena

01.02.2009. 15:10

Hvala na savijetu. Kupila sam NAN HA i kako je malo pojeo tako ga je i povratio na sto sam ga prestala hraniti. Neznam vise kaj da ja tom djetetu dam osim raznih vocnih kasica.E sad mene bi zanimalo buduci da ima 5 mjeseci kaj ja njemu mogu dati od namjernica jesti osim banane,jabuke i kruske?

Darko Richter, dr. med.

01.02.2009. 17:30

Ma što god hoćete. Čim vi to pitate u takve detalje, koji su stvar vas i vašeg ukusa i snalaženja s djetetom, a ne neke pedijatrijske znanosti, vidim da dijete povraća dijelom i zbog psihoze koja se stvara oko njegovog hranjenja. Allernova mu je očito bila bolja od NAN HA.

Darko Richter, dr. med.

03.02.2009. 18:05

Ovako stoji za Marka: nalaz CAST-ELISA se čeka, no, klinički je sve izgledalo kao alergijska reakcija na Hipp. Trebalo bi nastaviti Allernovu, s time da taj pripravak ide na recept HZZO-a, kao i npr. Pregomin ili Alfare. Ako ima problema s izdavanjem recepta, treba se vratiti liječnicima na Rebro, da vam izdaju posebnu privremenu potvrdu o potrebi uzimanja Allernove, dok ne prispije nalaz i kompletno otpusno pismo.

iscrpljena

03.02.2009. 18:35

Puno hvala na svemu.