Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 928 | Broj poruka: 5366

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Alergija na materijal na krunice u ustima kobalt i nikal


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

katicac

22.05.2018. 22:55

Poštovani !
Pojavilo mi se crvenilo na vratu u obliku slova = V = samo je ispod brade bijelo, suha su mi usta i peče me i jezik . napominjem nisam bila na suncu, bila sam kod dermatologa na Šalati, kažu nema veze sa alergijom samo se čuvati sunca i netreba testirati. Dobila terapiju AFLODERM i DEXERYL. Međutim ništa od toga nije bolje. Ja sam uvjerena da sam alergična ipak i to na materijal od kojeg su napravljeni zubi, jer ponekad osjetim miris metala u ustima, to mi je potvrdila i stomatologica premda nije isto sigurna, dobila sam rojazol malo je ublažilo ali nije puno bolje. Htjela bih napraviti test na materijal od kojih su mi napravljene krunice. Zanima me, GDJE bi mogla to napraviti i da li je moguče da je to od hormona u menopauzi kako mi neki kažu ili je ipak alergija na kobalt i nikal. Napominjem, majka mi je bila alergična na metale. Hvala Vam na odgovoru.Katica

Darko Richter, dr. med.

24.05.2018. 12:10

Alergije na metale su moguće, pa i poznate, osobito na nikal.
No, nije mi jasna vaša klinička slika kao je opisujete (i vrat, i usta?), pa je najbolje da se konzultirate s dermatologom i stomatologom.
Nemojte tražiti nekoga da vam potvrdi vaše pretpostavke, nego da vam riješi problem.