Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


alergija na sunce?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

roza

29.06.2007. 01:15

Poštovani,
u 2 mjeseca dva puta su mi JAKO oticale usne, zbog čega sam dobijala cijepiva protiv alergije (Sinopen) te terapije s Claritine tabletama. Nakon toga po licu sam dobila i crveni osip uz peckanje, za koji pretpostavljam da je alergija na sunce (iako sam koristila zaštitni faktor 20 i 50). Imam 27 god. i nikad nisam imala problema s alergijama sve do ovog ljeta. Odnedavno sam na hormonalnoj terapiji pa me zanima da li je ona možda uzrok mojim iznenednim reakcijama i postoji li prevencija za osip a da se ipak ne odreknem sunca?
Unaprijed zahvaljujem.

Darko Richter, dr. med.

29.06.2007. 09:45

Po nekom mojem iskustvu, pod hormonalnom se terapijom smatra kontracepcija. Nemam statistike, ali ne poznajem niti jednu žensku osobu koja kontinuirnao uzima kontracepciju, a da od toga nema nuspojave, od fotosenzitivnosti do tromboflebitisa ili oštećenja jetre. Ja ovdje vidim prvenstveno nuspojave lijekova (kontracepcije) i preporučujem vam da pitanje postaviti na forumu ginekologije te na forumu dermatologije.