Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 873 | Broj poruka: 4960

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Alergija,osip po kozi...


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

kruno12345

27.07.2019. 16:15

Postovani dr.Moja kcerka ima 16 godina i ovaj osip joj se prvi put pojavio.Pocelo je u cetvrtak po vratu izgledalo je kao da su je komarci izujedali Da bi juce to sve uhvatilo stomak i ledja.Otisli smo kucnom dr koji je rekao da je to alergija na brufen koj je popila u srijedu i da alergija moze da se ispolji i par dana poslije lijeka Dobila je terapiju Cetrizin 10mg jedna tableta dnevno Popilla je juce prvu ali je poslije nje bila umorna i spavala je oko 3-4 sata Danas treba drugu da popije opet oko 14h sata Pa vas molim za savjet Da li moze alergija na lijek da se manifestuje poslije 24 sata i vise i da li je normalno da je taj lijek uspavljuje i cini umornom I danas osip je lokalizovan samo na stomak i vrat i ledja Hvala vam unaprijed

Darko Richter, dr. med.

28.07.2019. 10:20

Osip na lijek može se p.ojaviti i 24 h nakon zadnje doze. Ako je u pitanju Brufen, treba u budućnosti biti jako oprezan prije nove doze Brufene ili bilo kojeg sličnog lijeka iz skupine nesteroidnih anfiupalnih lijekova. Zato bih preporučio da se obavi dijagnostika moguće preosjetljivosti na Brufen: kožno testiranje i testiranje iz krvi (CAST Elisa).
Od cetirizna se može biti malo pospan, ali, ne baš od 1 tablete za odrasle koju popije dijete od 16 koje je zapravo po dimenzijama odrasli. Moglo bi joj se spavati od 2 ili 3 tablete, a doze znaju ići i do 4 tablete dnevno.