Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 928 | Broj poruka: 5366

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Alergije


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

koko2003

29.01.2020. 16:25

Poštovani,
Molim Vas za savjet.
Tijekom prošle godine, negdje od veljače, pa sve do prosinca, povremeno sam imao oticanje lijeve strane jezika. Oticanje se uvijek pojavljivalo tijekom noći, a sutradan, ne odmah, nego tijekom dana bi spalo. Osim u dva slučaja kad sam dobio injekciju i kad je spalo nakon cca. 2 sata. Otok se pojavljivao svaka 2 mjeseca i uvijek se manifestiralo oticanjem samo jedne strane jezika. Oticanje ne mogu povezati s prehranom jer (bar mislim) da nisam jeo ništa što i inače ne jedem. Od lijekova sam uzimao jedino Coupet za kloresterol. Ovaj lijek pijem već nekoliko godina.
U noći 23.12. na 24.12., prvi put mi se dogodilo da je jako natekla donja usna. Otišao sam liječniku odmah ujutro i odmah dobio injekciju i 5 dana sam pio 2 tablete Aerois 5mg dnevno.
Prošli tjedan mi je natekla gornja usna. Ne tako jako kao donja, pa nisam išao svom liječniku, nego sam 2 dana pio po jednu tabletu Aeriusa, i otok je spao nakon 3-4 dana. Od 1.1. ove godine, nakon razgovora s obiteljskim liječnikom Coupet sam zamjenio s Roswerom.
Da li mi možete pomoći.
Unaprijed hvala i pozdrav.

Darko Richter, dr. med.

29.01.2020. 22:40

Imate li kakav aparatić za zube u ustima? To može biti reakcija na te metale, osobito kod "jeftinijih" varijanti.
Da li ste ikada dobili uz te otoke i urtikariju?
Trebalo bi učiniti alergološku obradu na standardne aeroalergene, (hrana ovdje nije bitna), te C1-INH (zbog mogućnosti herditarnog angioneurotskog edema), te pomišljti i na kroničnu urtikariju i autoantitijela protiv štitnjače.

Mimi23

26.02.2020. 21:20

Poštovani doktore, beba stara 4.5 mjeseca.
Oma atopijski dermatitis ispod vrata, sluzave stolice i ponekad koncice krvi iako joj je u oar navrata utvrdena analna fisura. Slabije sada dobiva na težini. Beba isključivo sisa, aktivna je i dobro raspoložena. Ja ne jedem mliječno ni u tragovima, jaja, citruse, orašasto, pšenicu, gluten, ribu... Radjena je analiza stolice i sve je dobro. Sad nakon 4 tjedna bez mlijecnog joj se atopijski povlaci polako ne znam jel zbog toga ilk ne. Ispod vam pišem bebine mjere.

Rođenje 3890gr
OTPUST 3900gr
1.mjesec 5100gr
3.mjesec 6700gr
4.mjesec 7200gr
4.5mjeseca 7320gr

Darko Richter, dr. med.

28.02.2020. 00:40

Dobor napreduje, unatoč tome što radite potpuno krivo: nemate vi što izbjegavati u svojoj prehrani.

Mimi23

28.02.2020. 15:20

Hvala doktore. Mislila sam da trebam izbaciti alergene dok joj se ne smiri atopijski pa ponovno uvoditi da skužim na što reagira. Što vi mislite zašto beba ima koncice krvi, sluz u stolici i atopijski? I što trebamo napraviti dalje? Otici kod gastro ili alergologa? Pedijatrica mi je savjetovala da krenem s dohranom polako.

Darko Richter, dr. med.

01.03.2020. 11:10

Sami ste rekli daima analnu fisuru povremeno. Riješiti prvo to.
Dijete s AD-om i sumnjom na alergiju se u toj dobi testira na kr. mlijeko, jaje, kikiriki, grinju i peldu trava. To je sve. Do tada nema nikakvog razloga da bilo što eliminirate, jer osim AD-a, sve izgleda dobro i nema akutnih reakcija, a nema niti drugih alergijskih simptoma. Medicina koja se radi napamet, loše završi. Obično je dijete mršavije, a majka dobije pishijtatrijsku dijagnozu.

Mimi23

01.03.2020. 17:20

Obožavam vaše odgovore, tako su realni, ponekad su potrebni da nas vrate u realnost i spuste na zemlju.. Ja sam samo slušala pedijatricu koja kaže da ne dobiva dovoljno i da krenemo s hranom. Poslala je krv na analizu na sv. Duh sve što ste nabrojali osim kikirikija i peludi trava. Kikirki nisam jela pa zato nije, a pelud trava kaže da se ne manifestira atopijskim iako smo i muž i ja alergični na pelud nekih biljaka, ali nam se respiratorno manifestira. Na koji način trebam riješiti analnu fisuru!? Pustiti da samo prođe ili postoji neki drugi način? Što vi mislite trebam li bebi početi davati žitarice i drugu hranu? I za ovo zadnje ste u pravu, već sam luda jer ne znam što jesti.

Darko Richter, dr. med.

03.03.2020. 15:05

Analnu fisuru (tj. anus) mažite par dana Triderm mašću.
A ostalo jedite.

Mimi23

04.03.2020. 09:45

Hvala na odgovoru! Lijep pozdrav!