Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Alergijski rinitis


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Danazlo

11.11.2018. 15:00

Poštovani dr. Richter,
Djevojčica stara 3 god 10 mj ima dijagnozu Vazomotorni i alergijski rinitis.
U 10-on mj. 2017 dvije bronhoopstrukcije i početkom 11-og mj još jedna. Liječenje inhalacijama deksametazon i ventolin.
20.11. Urtikarije po licu i tijelu i dobila injekciju solumedrol.
Nakon toga su radjeni nalazi:
Ukupni IgE 80,50 ( ref.vrijednost <45)
Bris nosa na eozinofile pozitivan.
Alergo testovi inhalacijski i nutritivni koji su negativni - prick test te iz krvi Mediteranski AKT negativan takodje.
Tada smo dobili gore navedenu dijagnozu i terapiju singular granule a 4mg 1x1 i po potrebi Ventolin sprej 2 potiska putem babyhalera.

Nakon toga nije bilo vise nikakvih problema i dr. Nam je napravila pauzu sa singularom 7 i 8 mj. Na kontroli u 9-im. mj Dr. Je odlučila da nema potrebe vise za terapijom singularom.

No medjutim unatrag 5 tjedana je prisutan konstantni suhi kašalj koji ne prestaje pogitovo po noci. Imali smo samo 4 dana pauze bez kašlja. Na pregledu je ustanovljeno da se ne radi o bronhoopstrukcijama te nam je rečeni da nema nikakve potrebe za terapijom bilo kojom gore navedenom.
Posto je početak uvijek samo obična prehlada dr. Nam je objasnila da kod djece sa takvom dijagnozom prehlade traju puno duže.

Mi roditelji možda volimo tražiti problem tamo i gdje ga nema medjutim ja se nemogu pomiriti sa činjenicom da mi djete ne spava po noci a da ja samo sjedim skrštenih ruku jer je eto to tako.
Ona zaista ne “pišti” niti čujem hroptaje. To je suhi kašalj koji ponekad po noci bude kao da će povratiti a nema sta
U tim fazama su jedino izraženi odnosno crveni podočnjaci, bez suznih očiju i vrlo malo sekreta iz nosa koji je vise tečan.

Da li postoji još nešto od testova da možemo uraditi? Ima li potrebe za nekom terapijom.?
Ima li bilo sta da pomognem djetetu?

Hvala unaprijed.

Darko Richter, dr. med.

12.12.2018. 19:50

Ne treba dodatnih testvoa, negoo malo više znanja. Noći suhi i osobito napadajnnikašalj pred zoru govore za to da ima astmu. Treba uzeti flixotide 50, 2×2 potiska na Babyhaler kroz 5 dana, u anstavku 1×1 trajno. Možete joj uključiti i singulair ili Melarth od 4 mg u početku (par tjedana), dok Flixotide ne proradi u ponom sjaju.

rafaello

20.01.2019. 11:50

Postovani,
imam 21 godinu, a prije otprilike 7-8 godina u bolnici na pregledu su mi rekli da imam alergijski rinitis medutim na alergotestu mi nisu nasli alergiju ni na sto. Otkad sam bila dijete oduvijek imam problema s cestim prehladama koje su nekad znale trajati i po nekoliko mjeseci (u zimskom periodu). Zadnjih par godina nemam problema s cestim prehladama, uglavnom to bude jedna ili dvije godisnje, medutim od 11.mjeseca pa do sad stalno se vracaju. Oko Bozica sam imala upaljeno grlo, temperaturu oko 38°, bolilo me tijelo i prehlada je bila prisutna. Odlezala sam dva dana, a nakon toga sam uspjela to preboliti "na nogama", medutim jucer se prehlada ponovno vratila, a temperatura se vrti negdje oko 37-37,3. Sto mislite da bi to moglo biti?

Darko Richter, dr. med.

24.01.2019. 14:00

Par respiratornih virusnih infekcija + gripa.