Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 928 | Broj poruka: 5364

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Antibiotik i reakcij


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

kruno12345

28.09.2018. 15:45

Zbog urinarne infekcije sam dobila Cotrim forte 960mg Pocela sam danas da pijem Prvu tabletu sam popila u 09h u 10h sam pocela da strepim da mi srce udara kao ludo nemir u grudima je drzao oko pola sata Sad je sve proslo i hvala bogu ok Da li je to neka reakcija na lijek Strah me veceras popiti novu tabletu da ne bude gore

Darko Richter, dr. med.

01.10.2018. 22:00

Nije organska reakcija na Cotrim. Može biti psihogena reakcija ili panična ataka. Spada u psihijatrijsku sferu.

kruno12345

01.10.2018. 22:01

Izvinite zaboravila sam da dodam da imam jos neke senzacije Vec dva dana mi 2 sata nakon antibiotila tako krene crvenilo u glavu najvisee u usi Lijevo uho je bilo skroz crveno i gorilo je Pustilo je tek poslije nekoliko sati Rauzan osjecaj Da li je i to neki znak alergije Sad me strah uzeti dalje antibiotik

Darko Richter, dr. med.

04.10.2018. 00:10

Nadopune odražavaju neuvjerljivost, ili nemarnost. Ne mogu u to ulaziti, niti davati bilo kakav odgovor.

PKH1991

23.01.2019. 23:20

Poštovani,

imam upit u vezi alergijskih reakcija na antibiotik. Unazad nekoliko mjeseci imam manifestacije paničnih napadaja u okviru anksioznog poremećaja. Jedan od mojih najvećih strahova predstavlja onaj povezan sa alergijskim reakcijama na lijekove i hranu. Zbog toga nisam baš sklona uzimanju medikamentozne terapije. U želji da krenem dalje u životu i ostvarim svoju želju za majčinstvom, napravila sam cervikalne briseve koji su pokazali pozitivnu ureaplazmu za koju sam dobila terapiju Dalacin vaginalnu kremu. Do sada sam uzela dvije doze kreme, jednu 12. siječnja, drugu 21. siječnja. Zbilja želim provesti terapiju do kraja, no taj strah od anafilaksije me u tome sprječava i već mi to narušava kvalitetu života (vidim da sam svakim danom sve više anksiozna).
Moje pitanje za Vas glasi postoji li realna mogućnost da u nekoj sljedećoj dozi lijeka dobijem anafilaktičku reakciju ukoliko tijekom prve dvije primjene nisam imala nikakve reakcije osim manjih probavnih smetnji? Hoće li, ukoliko i dođe do reakcije, ona biti opasna po život obzirom da se radi o vaginalnoj kremi?

Unaprijed hvala na odgovoru.

Darko Richter, dr. med.

27.01.2019. 22:35

Anafilaktičku reakciju možete dobii na Dalacin, kao i na bilo koji lijek, ili bilo što drugo, uključujući i nepoznate tvari. Najbolja terapija je posjet psihijatru. Paničkn iporemećaj se dobro liječi.