Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


alergijski rinitis i trudnoca


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Bilja

06.07.2006. 09:24

Postovani,
U 16. sam nedelji trudnoce, pijem dabroston i mirujem, na ultrazvuku sve uredno. Medjutim, imam godinama alergijski rinitis (alergija na polene drveca, trava i korova), terapija mi je bila loratadin tbl. i gnadion. Ginekolog mi je savjetovao da sada nista od toga ne upotrebljavam, medjutim simptomi su jako izrazeni, pogotovo nocu ne mogu da disem, stalno mi ide krv na nos, svrbe i suze oci. Zanima me Vase misljenje o ovom problemu, tj. treba li da odem na neke dalje preglede ili da uzimam ipak nesto od terapije.
Unapred zahvljajujem na odgovoru.

Doc. dr. sc. Tomislav Baudoin, dr. med.

14.02.2007. 22:15

Poštovana, s obzirom na moju odsutnost vi ste sigurno već rodili i čestitam vam na zasigurno lijepom djetetu. Nadam se da je i zdravo, a i to mu želim. Što se vas tiče, za iduću trudnoću, budesonid sprej ili Tafen nasal je siguran u trudnoći i možete ga bez straha imati i na taj način radost trudnoće vam neće biti remećena simptomima alergijskog rinitisa.
Još jednom oprostite na zakašnjenju, ali nadam se da ovaj savjet ipak neće biti uzaludan.