Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Asthma Allergicum Intermittens


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

jutoncin

16.03.2007. 23:45

Poštovani,
sin (6 god) ima Dg:Asthma Allergicum Intermittens.Rhinitis Allergica Th:po potrebi Ventolin 2 potiska na babyhaler uz to Claritine 1-2 žl. na dan. Od konca veljače troši Singulair junior. Od 5.mj. prošle godine nije imao značajnijih simptoma sve do prije dva dana kada su opet počeli napadaji kašlja. Pedijatar je pogledao grlo i prepisao Ceporex 2x2 žl.na dan. Međutim, pošto kašalj dođe naglo, u obliku gušenja i prestaje nakon uzimanja propisane terapije mislim da nije vezan uz upalu grla već uz astmu. Molim Vas da mi ukratko pojasnite da li Ventolin možemo uzimati uz Ceporex, da li Ventolin možemo uzeti pri prvoj pojavi kašlja (dok napad nije postao jak), da li Claritine moramo uzeti u kombinaciji s Ventolinom? Koliko puta na dan smijemo dati dozu lijekova jer je danas npr. dva sata nakon uzimanja Ventolina kašalj opet počeo uz piskanje pri disanju? Inače smo 21.03. naručeni na kontroli kod Prim.Dr.Richter-a ali bih odgovor trebala već sada jer mislim da nema potrebe dolaziti ranije u bolnicu kad imamo mogučnost na ovakav način dobiti vrlo korisne informacije. Unaprijed zahvaljujem!

Darko Richter, dr. med.

17.03.2007. 10:15

Ponjaprije treba uzimati svaki dan redovito Singulair Junior 1 tbl + Claritine sirup 1 žl., redovito. Ako i uz to ima napade kašlja, može i treba dobiti Ventolin, 2 potiska na volumatic ili Babyhlaer, svakih 4-6 h, ne više od 4 puta u 24 h. Međutim, ako smetnje ne bi trzale na Singulair + claritine, tada bi trebal oprijeći na inhalacijski kortikosteroid, npr. Flixotide 125, 2×1 potisak na Volumatic ili Babyhaler. Ceporex nema veze s ovom terapijom i ide samostalno, ako je neophodan, a osobno mislim da sada i nije.