Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Astma????


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

dea1

29.05.2007. 16:00

Metakolin mi je pozitivan na 8 ml i dobila sam terapiju za astmu i tu je dilema (singulair 1X1 i alvesko 1X1 ) od koje mi kroz mjesec dana nije bilo bolje te mi je liječnica uvela seratide koji ja ne želim uzimati, (bar ne za sada)
u međuvremenu sam prešla na flixotide 2X 1, i neki antihistaminik te sam dobila gnojnu upalu grla kakvu nikad nisam imala +promuklost (očigledno od tih kortikoster.) te mi je brisom nađena kandida u ždrijelu, dakle hrpa problema koje prije alvesca i flixotidea nisam imala,
trenutno koristim samo fliksonaze (koji koristim godinama i nemam nus pojave) i letizen i nešto za tu gljivu
ali me zanima da li je to dovoljno zbog pozitivnog metakolina

Darko Richter, dr. med.

29.05.2007. 17:55

Ako imate astmu, trebate uzeti antiastmatsku terapiju. To može biti Singulair, Alvesco, Flixotide ili Seretide.
Ali, metakolinski test vam niti u kojem slučaju ne može potvrditi astmu, a pogotovo ne nalaz pozitivnog testa na koncentraciju metakolina od 8 mg/ml, jer, to je u stvari granično normalni nalaz. Prema tome, morate se dogovoriti sami sa sobomi sa svojimdoktorom, a kao hoćete i sa mnom, kakve vi to imate simptome, jer, astma je klinička dijagnoza.