Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


atopijski dermatitis i alergija


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

kruno120

17.02.2007. 20:45

Imam 18 god. i dijagnosticiran mi je atopijski dermatitis koji se mogu reci i povukao ali vec jedno 4 god nesto mi izbija na usnicama iz tjedna u tjedan.
Usnice mi nateknu, ispucaju, zacrvene se i kao da se osuše (nisu elastične pa pucaju).
Alergičan sam na pelud breze, limunsku kiselinu, i nesto manje na koncentrate i doktorica mi je rekla da pripazim sto jedem.
Kada pripazim sto jedem to se malo povuće ali se nakon nekog vremena opet pojavi (nebude onako jako).
Doktorica mi je rekla da će to samo proći s godinama ali već su prošle 4 i nije baš neko veliko poboljšanje.
Molim vas za pomoć.

Darko Richter, dr. med.

15.03.2007. 20:10

Vidim da ste bili kod vrlo maštovitog alergologa.Ja radim već jako dugo u alergologiji, pa mi se još nije desilo da netko tako burno reagira na limunsku kiselinu, i "koncentrate",a i ne znam što bi to bilo (možda mislite na juhe u vrećici? ili sl.) - to bi bili uglavnom konzervansi, koji iritiraju svaku, a osobito ekcematičnu kožu. Zato se o tome ne trebate jako brintui. Iako niste žensko, možete usne mazati nekom mošću, bezbojnom, npr. neka krema za ekcem (Alfoderm, najblaža je, ali niti to ne duže od par dana), i dalje druga njega, npr. Labello ili sl.