Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 928 | Broj poruka: 5366

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Beba povraca Allernovu AR


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Kris111hr

20.02.2020. 23:35

Postovani, majka sam djecaka koji ima 4 mjeseca. Beba se prakticki od rodjenja osipa i cese. Isprve se mislilo da je u pitanju ciscenje ali se ispostavilo da je od mene naslijedio dermatitis. S obzirom da je to praceno uz tipicne alergijske fleke, s Novalaca 1 je prebacen na Novalac Allernova AR. Dojila sam samo mjesec dana, nazalost. On je nastavio dobivati na tezini i s 4 mjeseca je uduplao tezinu. Ali u zadnje vrijeme je poceo izrazito bljuckati i povracati hranu a dermatitis je i dalje prisutan svako budjenje. Budi se izrazito suhe glave i lica, dok mu je tijelo u redu. Ima nekad blago suhe ili crvene pregibe vrata ali nista u usporedbi s licem i tjemenom. Pretragama krvi mu nisu dokazane nikakve alergije. S obzirom na to povracanje i daljni osip, pitala sam njegovog doktora alergologa mogu li ga vratiti na Novalac 1 i on je to dozvolio. Beba se opet pocela osipati s tim flekama po licu, dakle ne samo suha koza i tockasti osip, vec bas fleke. Hitno je vracen na Allernovu AR ali nju opet povraca. Molim Vas mogu li i kako isprobati mozda neku drugu hipoalergenu hranu? Zanimljivo da Novalac 1 nije povracao a ona nije AR i rijetka je. Postoji li mogucnost da mu nesto u tom gustom sastavu smeta? Svakako se ne bih vise igrala s obicnim mlijekom, samo me strah kako preci na drugog proizvodjaca. Alergija nije dokazana ali ocito je tu. Hvala i lijep pozdrav

Darko Richter, dr. med.

22.02.2020. 10:05

Djeca baš ne obožavaju Allernovu, sa ili bez AR, i to je odgovor zbog čega bljucka.
Vratite ga na staru formulu.
Ovo da ga muči uglavnom dermatitis na glavi, odgovara krevetu i jastuku. U krevetu je u pidžami ili nekoj vreći, a glava viri. U krevetu ima svega, a najviše grinja. I, mada velite da je alergološki negativan, je ne znam na što je negativan, jer, 100% sam siguran da nije testiran na grinje. Ma, taman da jest, i da su negativne, manite se dijetnih manevara, i nabavite mu antialergijske posteljne navlake: za jorgan, jastuk i madrac. Bit će mu već sljedeće jutro bolje.

Kris111hr

22.02.2020. 16:35

Hvala na odgovoru. Beba spava na organskom pamuku i bambusu, sva robica i posteljina se peru na 60 i ispiru 2 puta. Spava u vreci za spavanje. Ne znam sto vise mogu uciniti po tom pitanju, zato sam pomislila da sam pogrijesila kad sam ga vratila na Novalac 1, poplasila se i vratila ga na Allernovu.

Darko Richter, dr. med.

24.02.2020. 22:15

Bambus i organski pamuk su pravo gojilište za grinje. U vreći spava, pa joj je napadnuto ono izvan vreće - glava. Nabavite anitalergijske navlake za jorgan, jastuk i madrac.