Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 928 | Broj poruka: 5364

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Hronicna urtikarija


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Memko

21.12.2022. 10:30

Pozdrav veliki imam hronicnu urtikariju koja je dijagnosticirana 2008.i nažalost jako često imam i quiqov edem na jeziku usnama i moram primiti par dana synopen i dexazon ili dexametazon injekcije da bi se smirila.Nazalost moju okidači ili fokusi su jako loši aktivira je stres nervoza sekirancija i bilo kakva upala u organizmu i pijem Xados po dvije tblt.po potrebi koje mi je propisao dermatolog u Ukc Koševo u Sarajevu.Interesuje me imaju li ikakve jače tablete koje bi mogle djelovati bolje jer imam vise napada mjesečno i imam i hronicnu upalu sinusa i jos nekih bolesti nazalost hipertenziju i jos PTSP koji su beskonačan okidač za urtikariju i edeme koji se odmah javljaju ima li nauka ikakav odgovor osim injekcija da je djelotvoran molim vas za savjet a ležao sam 6 mjeseci na kliničkom centru dok su ispitivanja trajala i dok smo jos utvrdili od čega je sta su fokusi trajalo je to oko 3 godine i sigurno su fokusi psiha i upale.Imam terapije Karbapin,Promazin,Bospyrin,Val 125,Val 125 plus,Norvasc,po potrebi pijem i Lodix Tramadol Apaurin i Voltaren i imam samo jedan bubreg koji uredno radi Hvala Bogu.

Darko Richter, dr. med.

28.12.2022. 00:10

Trebalo bi vidjeti nemate li hereditarni angioneurotski edem, ili pak stečeni u svezi s antihpertenzivima. Treba dati odrediti frakcije komplementa: C1-INH i C1-INH aktivnost u serumu, a prethodno je dobro orijentirati se određivanjem C3 i C4. C4 je obično znatno snižen. Za kroničnu urtikariju može se uzetei i do četverostruka doza antihistaminika, dakle, i 3 i 4 tbo. Xadosa, ukoliko to podnosite bez nuspojava (snenost, kočenje muskulature - obično vratne).