Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Imunoloski problem ili alergija?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

kjara

19.05.2008. 18:00

Postovani doktore,
Imam jedan dugogodisnji problem, mada mi to ranije nije delovalo kao problem, ali nakon niza godina uocila sam odredjene burne reakcije organizma.Naime, ranije ,u mladjem uzrastu kad sam primala vakcine, meni je ruka stravicno oticala, nikome nije bilo tako kao meni, ali posle par dana bi se taj otok povukao, pa nisu radjena nikakva ispitivanja.Takođe, na ubode komarca mi se javlja veliki otok, koji opet posle nekoliko dana spada.Prošle godine nakon što me , na moru, ujela meduza otok je stajao neko vreme, ali se kasnije tokom par mesci s vremena na vreme javljao svrab na tom mestu,i to čak i posle 6 meseci. I konacno, pre 6 meseci sam ubrizgala u gornju usnu nešto manje od 1cm3 hijaluronske kiseline;2 meseca nakon ubrizgavanja usna mi je jako otekla i to je trajalo 2-3 dana,tada sam samo stavljala led.To se isto desilo i pre nekoliko dana,evo 6 meseci nakon ubrizgavanja, opet mi je usna jako bila otekla,ali sada je prilično spalo posto sam po preporuci dermatologa pocela piti antibiotik.Napominjem da je ovom otoku usana u oba slučaja prethodio virus i temperatura.O cemu se to radi kod mene, da li o nekom imunoloskom problemu, da li je potrebno neko dodatno ispitivanje?Hvala unapred

Darko Richter, dr. med.

19.05.2008. 23:59

Odmah da kažem, ne znam. Ali, napravio bih jedno rutinsko alergološko testiranje prick testom: na najvažnije aeroalergne i na najvažnije namirnice, te epikutanim testom, koji se radi na kontaktne alergene na dermatološkim odjelima. I to je sve. Ako bi nalaz bio negativan, onda stvarno dalje ne bih bio nadležan, a ako bi se nešto pokazalo, onda bi tu bilo razloga da se alergološki stvari bolje sagledaju.

tanjika

21.05.2008. 18:55

dobar dan.
imam jedno doista neugodno iskustvo... moj zaručnik je jučer završio na zaraznom odjelu, ali je pušten nakon tkz jednodnevnog promatranja...
počelo je tako da je 2 dana imao jaki proljev..pošto je popio veliku količinu mlijeka a alergičan je na mlijeko, mislili smo da je od toga..poslije je došla fibra..jaka.. popela se do 39,4 i stavio je voltaren čepić.tu noć mu je bilo bolje..ujutro kad se probudio, lagano sam ga okupala čistim ručnikom i toplom vodom jer je rekao da ga češe.pa sam pomislila da je od znoja od temperature. ali taj svrab je postojao sve gori, temperature nije imao.znojio se od živčanosti. došli smo na hitnu, pregledali ga, išli mu vadit krv, pao je u nesvjest. dali su ga na infuziju. 7 sati je primao infuziju. dobio je inekciju protiv alergije , ne uzmite me za riječ ali mislim da se zove sinedol.. rekli su mu da ima neku virozu, te da uzima dimidril ako se osip pojavi i lekadol za suzbijanje visoke temperature. tu večer mu je bilo dobro... sutradan se opet probudia u fibri te se opet oko 8-9h ujutro pojavio osip koji ga je također češao. opet je dobio inekciju i poslan je kući.. od te inekcije je jako pospan i blago rečeno jako drogiran..

nisam nikad čula povezanos virusa i osipa koji češe.. niti sam ikad čula za slučaj da se od temperature naravno visoke dobije osip koji češe...
inače osip je bio najgušći po trupu tj trbuhu, stražnjici, zadnjim djelovima noge, te iako nije bilo osipa jako su ga srbile pete i prsti na nozi..
neznam je li to stvar imunološkoga odaziva na virus, ili je virus i alergija..
proljeva poslije nije imao..
doktori su mu rekli nek pije čaj i dvopek jede..ali za jednog 100kg teškog mladića mislim da je malo prestrogo ako se hoće iimunitet boriti da već 3 dana pije čaj od šipka i dvopeke..
Hvala

Darko Richter, dr. med.

21.05.2008. 22:45

O.K., koje je vaše pitanje?
Naime, opis je konfuzan, iako vi toga niste svjesni. Zato bih vas molio, da, najprije, formulirate pitanje, zatim da mi napištete dijagnoze pod kojima je liječen, te da mi date elemente (nalaze ili podatke) po kojima bi bili jasno da ima i alergiju na kralje mlijeko.