Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 928 | Broj poruka: 5366

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


ispitivanje alergija


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

dance87

28.04.2010. 15:25

Imam 23 godine,i imam alerguje od rodjenja.Njihov oblik se menja,do desete godine je bio kasalj,nekada kijavica a sada mi se javljaju plikovi po kozi i jak svrab.Mesto gde plikovi izlazae je uvek razlicito.Nekada mi se i usna naduje.Zaniima me na koji nacin se vrse ispitivanja na institutima, i da li je bolno??

Darko Richter, dr. med.

28.04.2010. 20:20

Učini se, ili kožni (prick) tst, ili se izvadi krv, pa se analizira specifični IgE.
Prvo nije nikako bolno, a drugo vas košta jedne venepunkcije.
Za prick testiranje morate biti barem 10 dana bez antihistaminika, i 3 tjedna bez kortikosteroida, a za vađenje krvi samo natašte to jutro. Lijekovi ne igraju ulogu.

dance87

28.04.2010. 21:50

Hvala puno..nadam se da cu pronci uzrok alergije..

mat_37

26.05.2010. 10:50

Poštovani Doktore Molio bih vas za odgovor za koji ovdje u Puli nisu sigurni ni dati.Sin ima 3 g i ima dogovoren alergotest na srebrnjaku ali je u međuvremenu dobio upalu uha i doktor je prepisao antibiotik Augmentin.Zadnju dozu antibiotika mora popiti 3 dana prije alergotesta.Moje je pitanje :dali je antibiotik kontraindikativan prije testa kao npr antihistaminici.Od srca se zahvaljujem i molio bih od vas hitan odgovor jer je testiranje za par dana i ako je tako volio bih nazvati bolnicu i prepustiti to mjesto nekom drugom djetetu.

Darko Richter, dr. med.

26.05.2010. 14:00

Augmentin i alergol. testiranje nemaju nikakve međusobne veze.
Ako to budete uporno isticali kada dođete na testiranje, normalno da će vas vratiti u Pulu.

majdica

07.06.2010. 00:05

Postovani,
Pre nekoliko godina sam prosla sva ispitivanja koja ste pominjali (spirometriju koja je pokazala los izdisaj, ne tako dobar kapacitet), ventolinski pregled i sve testove na alergije ali mi nista nisu dali. Takodje, lekari su mi bez analiza a po simptomima davali Ventolin i jos neke pumpice, presing... Dijagnostikovali su mi da eventualno postoji opstrukcija zbog krive kicme ili nesto slicno. Inace, imam simptome gusenja u prolece i sve do jeseni kasne kako koje godine. Prosle godine sam uzimala Letizen i bolje sam se osecala, a na predlog apotekarke sam presla na Polinol.

Mislila sam da je sve to gotovo, ali evo od pre nekoliko dana ponovo sve to osecam. Pitam se, da li je moguce da imam neku alergiju (sklona sam koprivnjacama po jednom godisnje) a da je ne pokazuje alergo test? Pored zapusenog nosa uvece i teskog disanja sa sistanjem nekim imam i jake glavobolje... happy

Darko Richter, dr. med.

07.06.2010. 10:55

Imate astmu i alergijski rinitis, i skoro da je posve svejedno da li se to potvrđuje u alergotestu. Siguran sam da se potvrđuje, ako se test napravi kako treba.
Za terapiju trebate uzimati inhalacijski kortikosteroid svaki dan, Ventolin pumpicu samo po potrebi, te intranazalni kortikosteroid. I bit će dobro.