Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


kašalj već 2 mj.


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

mlujanov

25.10.2009. 04:05

lijepo vas molim da mi pomognete savjetom jer ne znam što više da radim ni koga da slušam! imam sina od 5 god, na proljeće smo radili testove: kožni na alergije i putem krvi, briseve i sve je bilo u redu! no ovaj put on već skoro 2 mjeseca kašlje s tim da je sada suhi kašalj koji nikako ne prestaje, a doktorica kaže da je disanje u redu, grlo,nos uho, sve ok, a da sumnja na alergiju, pa nam je dala uputnicu za Srebrenjak! on se nonstop nakašljava po malo, kao da nešto želi izbaciti a nema ništa. nikakvih dr simptoma nema, osim tog kašlja koji ga iscrpljuje i "ušmrkavanja" a kad puše u nosu nema ništa za ispuhati! To je po danu nemoguće, dok po noći tu i tamo ima napadaj!( doktorica je i spominjala želučani reflux- ponekad se odjednom uhvati za trbuh i kaže da ga boli) od početka toga svega popio je Prospan, Islandski lišaj, biljni pripravak jednog travara ( probali smo malo i "Narodne Medicine" ), pa sad Mucoplant za kašalj, čajevi za dišne organe,kile meda i limuna ,raznorazni vitamini za djecu i da od toga svega kašalj ne prestaje! sad smo opet dobili neki pripravak za kašalj od tog travara a doktorica mu je dala Supremin 3×1 i uputnicu!!! kako da mu pomognem? Osjećam da sve vezano za kašalj prestanem davati i da mu dajem samo Supremin, tekućine- čaj-med-limun i to je to!? no sa druge strane me bombardiraju sa savjetima pa tražim vaš! da li ovo sliči po mojem laičkom objašnjenju na simptome alergije( genetski prisutna u obitelji i kod mene i kod supruga) i da odem za Zg. (iz Zadra smo) na preglede? Liste čekanja su ogromne za Srebrenjak! imate li savjet gdje da se obratimo i kako da mu pomognem do pregleda? Srdačan vam pozdrav! hvala!

Darko Richter, dr. med.

25.10.2009. 12:05

Kao i obično, meni ništa ne znači kada mi mama ili pacijent jave da su "svi nalazi bili u redu". Koji su to bili nalazi) I točno, koliki su. Ako su doista uredni, ne znam što biste ga opet testirali.
To je prva stvar.
A druga, meni ovi ne liči na alergiju, već na muvanje oko djeteta. Prestanite mu davati APSOLUTNO sve što mu sada dajete kao lijek. APSOLUTNO SVE, što se odnosi na taj kašalj: od meda do Mucoplanta, od kapi za nos i inhalacija, do ne znam sve čega.

mlujanov

25.10.2009. 22:00

Zahvaljujem vam na odgovoru i imam još koje pitanje. priznajem da zbog pretjerane brige vjerovatno i radim greške ali ako mu ništa ne dajem kako da se oslobodi tih napadaja kašlja? i ako je doktorica nakon svih testova i pregleda posumnjala na alergije, što mi savjetujete? čemu služi onda taj Supremin ako ga ne trebam davati? ako ništa ne davati, a kašalj traje tako dugo, kakve onda testove raditi? Možemo li se obratiti vama jer namjeravam ipak za Zg. na pregled!? Hvala!

Darko Richter, dr. med.

25.10.2009. 23:45

Najgore što možete uraditi jest da liječite vlastitu brigu perko leđa svojeg djeteta.
Napadaja kašlja može se osloboditi kada prestane uzimati APSOLUTNO SVE što mu dajete za i protiv kašlja, u usta, nos, i rektum. Barem je najčešće tako, a mislim da, prije no što krenete put Zagreba, najprije isprobate na jedno 3 tjedna taj savjet.
"Čemu služi Supremin? To se i ja pitam.
Ne razumijem zašto bi se bilo kakvi testovi "morali raditi". Mislim da dijete treba jedan oibčni pregled uz uvid u pisane nalaze učinjene do sada. Tek tada bi se moglo mudrovati koji bi nalazi bili sljedeći na redu.
Meni se možete javiti na Rebro (2367-625, - 626; e-mail: predbiljezbe.poliklinika.pedijatrija@kbc-zagreb.hr) ili u Polikliniku Alergovita (www.alergovita.hr) - ova je privatna.

mlujanov

26.10.2009. 20:45

Hvala lijepo na vašem odgovoru! danas je otišao kod doktorice na kontrolu i završio na inhalaciji 6 kapi ventolina tako moramo svakih 8 sati do srijede pa opet na kontrolu! poslušala sam vaš savijet, sada ne uzima ništa nego samo ta inhalacija! Ja po ničemu ne primjećujem da je bolje, nego očito gore kad se mora inhalirati! napraviti ću termin kod vas da ga pregledate i doniti ću vam nalaze za koje su nam rekli da su u redu ! do tada hvala vam! lipi pozdrav iz Zadra!

Darko Richter, dr. med.

27.10.2009. 09:50

"Otišao na kontrolu" ne znači apsolutno ništa. Na kontrolu se ide kada si naručen, ili kada ti je zlo. Je li mu bilo zlo, ili vam se samo šetalo na kontrolu? I, ako mu je bilo zlo, kako je to izgledalo?

mlujanov

27.10.2009. 17:05

ne mogu ja vama to " dočarati" niti ću više ovim putem , jer očito nikud ne vodi! Ja samo vidim da mom djetetu nije dobro i kao najbrže moguće riješenje je to da se vidimo u subotu u "Alergoviti" pa vi pronađite uzrok tom kašlju ,ako već nitko nije do sada! do skorog viđenja!

Darko Richter, dr. med.

27.10.2009. 23:15

Dat ćemo sve od sebe. Ne zaboravite dosadanje razne nalaze, sve koje imate. Po mogućnosti neka ne uzima antihistaminike do tada.

mlujanov

21.11.2009. 02:50

molim vas za odgovor, nalaz iz 3 mj, glasi=3×3 ( 15×15) histamin,dermatophagoides pteronyssimus 3×2 raht ili ramt ( nečitko na nalazu),dlake mačaka 3×3 raht ili ramt ( nečitko na nalazu).Bris nosne sluznice= eozinofilni granulociti nisu viđeni,vrčaste stanice nisu viđene, mastociti nisu viđeni= dijagnoza=specijalni skrining pregled nespecificiran.Specifični igE= d1 Dermatophagoides pter. vrijednost neg.,razred 0,E1 Dlake mačaka vrijednost neg,razred 0. K Dunger= rezultat 145. Dijete mi i dalje se nakašljava povremeno kako da ga nešto u grlu škaklje. u međuvremenu dok vam se nisam javljala prestala sam mu davati sve ono što sam napisala da dajem i dobio je upalu tonzila i popio 2 bočice Zinata. To je prestao piti 10.11. vratio se u vrtić srijedu ,čet,pet,pa opet u pon, da bi u utorak tete zvale da se dođe po njega jer je " pozelenio", bilo mu je loše ,polegle su ga,i izgledao je grozno,iscrpljen,podočnjaci,žalio se na bolove u trbuhu,povraćao itd.lab nalazi=Lkc=28.8,Erc=4.72;Hb=128,Hct= 0.380;MCV=80.5;MCH=27.1;MCHC=337;RDW=13.3;Trc=503;MPV=9.8;Seg.neutro.=80.0;Limfo=7.0;Mono=5.0;Eoz.=1.0;Bazo.=0.0;CRP=0.9;Krv(U)=neg.;Bil.(U)=neg.;Urobilinogen(U)=norm.;ket.spojevi(U)=neg.;Proteini(U)=neg.;Nitriti(U)=neg.;Glu(U)= norm.;ph(U)=6.0;Spec.tež.(U)=1.010;Lkc(U)=neg.;Erc(Sed)=1-2;Bakterije(Sed)=rijetke;FR urin-E=16;FR urin-L=0;Neseg.neutro=7.0;= trbuh potpuno mekan i bezbolan,vjerovatno se radi o alimentarnoj intoksikaciji. Dijeta. To je nalaz od 17.11.09.Već 2 jutra je rekao da ga boli grlo.već treću noć plače,preznojava se toliko da mjenjam jastučnicu,povremeno noću kašlje (vlažno).što vi mislite na sve ovo, što nam je činiti? Molim vas odgovorite, hvala

Darko Richter, dr. med.

21.11.2009. 20:50

U cijeloj zbrci, mogu vam samo reci da s visokom vjerojatnosti dijete nije alergicno, i da mi nije jasno zbog cega se netko virti oko alergija, kada ih nema. To je jedno.
Drugo, sto se to akutno zbiva i zasto vi opet usred novog problema, koji ne izgleda kao respirtorni, imate fiksaciju na kasalj, ne bih mogao tumaciti bez da dijete vidim sam. Mozda taj kasalj ima veze, no ja bih izdaleka u to ipak sumnjao.
A da bi dijete imalo alimentarnu intoksikaciju, moralo bi manifestirati mucininu, i/ili povracanje, i/ili proljev.
Tako da mi nije iz ovoga jasno o cemu je rijec, od ponudjenih varijanti.
Moglo bi biti i nesto sto ovdje nije ponudjeno, a to je kriptogena pneumokokna bakterijemija, jer, bijela krvna slika je izrazito bakterijska. No, za to bi trebalo da dijete ima barem nekakvu povisenu temperaturu.

mlujanov

22.11.2009. 04:25

hvala na odgovoru! on ima predvečer povišenu temperaturu oko 37,već 3 noći i loše spava, budi se sa plačom i preznojava se i to preznojavanje odmah počne nakon što zaspi. malo mu je danas promukao glas i povremeno kašlje. ne znam da li bi ta temperatura porasla ali ja sam ,vjerovatno napravila grešku ,da sam na tako nisku temperaturu dala 2,5 ml ibuprofena, ali jako je plakao pa sam mislila da mu to pomogne za bol. Moj suprug bi želio ipak nakon svega što smo čitali po internetu o vama i vaše odgovore ,da vi pregledate naše dijete. Mi imamo u srijedu termin u 8,30 na Srebrenjaku pa bi ako vi imate vremena mi došli u Alergovitu ili gdje vi kažete, ako možete, pa da i vi nam kažete vaše mišljenje.? Hvala

Darko Richter, dr. med.

22.11.2009. 16:45

Ja mislim ovako. Svakako odite na Srebrnjak, tamo ce vas pregledati, vjerojatno uciniti odredjene nalaze, dati nekudijagnozu i preporuku. I to ce vjerojatno biti dovoljno.
No, ako vi bas hocete, mozemo se naci ili na Rebru, u jednom "blitz" pregledu uz kratku prethodnu najavu, ili u Alergoviti.
No, buduci da sam sada u inozemstvu, i vracem se tek sutra navecer, a prekostura (utorak) sam dezuran, preporucujem vam da me pokusate nazvati u utorka ili srijedu od 9-10 h na Rebro 2367-600 (odjel), 2367-603 (soba). Uglavnom mogu biti samo na ta dva mjesta, pa cete me prije ili poslije na tim brojevima i dobiti.
Svakako bi bio dobro da, ako vec dolazite, imamo i nalaz(e) sa Srebrnjaka, ako je moguce do tada cekati.
No, na kraju da kazem svoj utisak: izgleda da ima "virozu": to moze biti i nespecificna viroza, ali i gripa. Ipak, s obzirom na onu leukocitozu i neutrofiliju, moguce su i druge varijante, npr. sinuitis, za koji bi onda trebao antibiotik.
Malo mi je neobican podatak da je "jako plakao" pa ste mu davali Ibuprofen 2,5 ml. Dijete od 5 godina, ako jako place,ipak zna zbog cega, ako je bol u pitanju. Drugo, 2,5 ml Brufena za dijete od 5 godina jako je malo, premalo.

mlujanov

22.11.2009. 20:35

puno hvala na odgovoru! javiti ću vam se u utorak. danas smo bili kod dežurnog pedijatra i rekao je da ima jaku upalu grla i dao mu je Augmentin2 × 7.5 ml. pored svega što se dešava ipak mi je važno da se vidimo i da vi kažete vaše mišljenje, stoga hvala na svemu i vidimo se.Pozdrav