Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Moguca alergija?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

petra01

08.01.2019. 10:25

Postovani dr. Richter,

Imam bebu staru 5 mjeseci. Od prvog je dana iskljucivo na prsima. Obzirom da imam starijeg sina kojem sam na preporuku pedijatrice pocela uvoditi krutu hranu od 4. mjeseca zivota tako sam napravila s drugom bebom. Krenula sam s jabukom (tjedan dana), zatim mrkvom (tjedan dana). Primijetila sam da je beba nervoznija pred spavanje, na trenutke sam imala dojam kao da se grci. Treci tjedan sam uvela proso i tu je noc beba imala ucestale grceve. Ujutro je imala normalnu stolicu i nakon toga je sve bilo u redu. Posavjetovala sam se s pedijatricom koja je rekla da pricekam jos mjesec dana i tada ponovno krenem s uvodenjem dohrane. Moram napomenuti da beba ima i ekcem na licu i na bradi koji su se pojavili izmedu 2. i 3. mjeseca bebina zivota. Ono sto me zanima je mislite li da bi trebala uciniti test na alergije prije nego sto ponovno krenem s dohranom? Ukoliko da, kako mozemo doci do vas? Unaprijed hvala na odgovoru.
Lijepi pozdrav

Darko Richter, dr. med.

17.01.2019. 14:25

Sve ovo što se ispričali o jabuci, mrkvi i prosu nema veze ni sa čime, osim s petljanjem. Ja do odrasle dobi nisam imao pojma što je to proso, i nikada me nije bolio trbuh. Možda me počne sada boljeti, kada vidim što se majke rade svojoj djeci. U stvari, proso je bila hrana za konje, tada, a i to sam naučio malo kasnije
To što ima pojavu crvenila, a možda i ekcema na obrazima znači da bi mogao biti sklon alergiji, ali to nije niti na proso, niti na mrkvu, niti na jabuku, niti na ono, još neizrečeno, a što mu planirate dati, već na kravlje mlijeko, jaje ili kikiriki, grinju i pelud trava. Ako želite išta testirati, onda testirajte to, i to po mogućnosti iz krvi. Ali nemojte sami ići čitati te nalaze, nego zažmirite, i pokažite ih meni, a glavu okrenite u stranu.

petra01

20.01.2019. 11:50

Postovani doktore,

hvala Vam na odgovoru, no on mi namece moje sljedece pitanje, a to je: sto bih trebala raditi, a da pritom ne “petljam”? Mlada sam majka, s prvim djetetom je to moje “petljanje” islo glatko i bez problema, koristila sam namirnice koje je preporucila pedijatrica, nisam nista izmislila niti se toga dosjetila sama. Zato vas molim da mi kazete sto Vi mislite da bi trebala raditi tj. kojim namirnicama i na koji nacin bi po Vasoj strucnoj procjeni trebala poceti hraniti svoje dijete? Ona je sada presla 5. mjeseci i ima jedan obrok adaptiranog mlijeka s rizinim pahuljicama, ostalo je iskljucivo na prsima.

Darko Richter, dr. med.

24.01.2019. 14:00

Pitati nekog čime da hranim svoje dijete isto je kao kapitulacija od majčinstva. Ja ne znam, nisam majka vašem djetetu.

Artur18

14.09.2019. 20:55

Poštovani dr Rihter, lijepo Vas molim Vaše mišljenje o testiranju preko krvi u poliklinici Analiza. Nude testiranje na 288 alergena. Da li će nam se njihovi nalazi uzeti u obzir konkretno u Vašoj ambulanti?

Darko Richter, dr. med.

18.09.2019. 00:55

O kojim i kakvim je testiranjima riječ?