Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


opet alergija ili prehlada


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Mona

20.11.2007. 19:50

Postovani,
Moja majka (57god), alergicar, nikad nije radila testove, nego sasvom slucajno otkrila da je alergicna na macke, prije dvadesetak godina. Alergija se manifestira teskim disanjem i rjesava je dexason tabletama. Poslijednih tri puta kad je imala sanse, ali malo vjerojatne za izlaganje alergenom, nema astmu, nego bol u disnim putevima i jedne plucne strane. Dexason joj ne pomaze, Aspirin 500 joj je olaksao bol, ujutro je ne osjeca, a kad se umori, uvece bol se javlja-u jednom trenutku vise, u drugom je boli manje. Ovo traje vec tjedan dana (prosli put tri tjedna), zanima nas dali alergija moze imati ovakve simptome ili jednostavno prehlada koja tako boli na iznjeznelim plucima? Ima li nacin da se ovo razrjesi nekim ispitivanjima?
Hvala!

Darko Richter, dr. med.

21.11.2007. 10:40

U ovoj situaciji nitko nema pojma niti o čemu, a najmanje vi i vaša majka koje mislite da ste sve razriješili još pred 20 godina, slučajno. Ovo može biti sve od alergije, do pleurodinije, malignoma ili tuberkuloze. Treba otići do pulmologa, i, po meni, učiniti najprije pregled, RTG pluća i spirometriju. Potom može i malo alergološkog testiranja. Nema ništa strašnije nego kada netko vjeruje u neku bolest koju je sam slučajno utvrdio, jer to funkcionira samo dok se stvarna bolest ne pojavi, a onda je totalno smeten. Jer, što je u redu, ne vjeruje samom sebi da je vjerovao u ono što je vjerovao 20 godina, bez da je to uistinu provjerio, na pravom mjestu. Zato, brzo sada još dok je vrijeme, na pravo mjesto.